Boek
Nederlands

De Vijf en de verdwenen piloot

Enid Blyton (auteur), Jean Sidobre (illustrator)
In de reeks:
De Vijf; 16
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Genre:
Twee meisjes, twee jongens en een hond, de Vijf, kamperen vlak bij een geheimzinnig vliegveld. Er gebeuren vreemde dingen: vliegtuigen worden gestolen en piloten ontvoerd. Zouden die twee merkwaardige vlinderjagers er wat mee te maken hebben? Vanaf ca. 9 jaar.
Titel
De Vijf en de verdwenen piloot / Blyton, Enid ; ill. Sidobre, Jean
Auteur
Enid Blyton
Illustrator
Jean Sidobre
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Five go to Billycock Hill
Uitgever
Haarlem: Becht, 1996 | Andere uitgaves
158 p. : ill.
ISBN
90-230-0283-0

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De Vijf zijn op kampeervakantie vlak bij de boerderij van hun vriend Toby, dicht bij een geheimzinnig vliegveld en in de buurt van onderaardse grotten. Voeg daarbij een paar wereldvreemde vlinderverzamelaars, een brute zoon die zijn moeder mishandelt en een paar testpiloten die ontvoerd worden en je hebt alle ingrediënten voor een aantal spannende gebeurtenissen. De kinderen zijn zeer welopgevoed; ze nemen een draagbare radio mee omdat er op hun kampeerplek geen kranten te krijgen zijn. Herdruk van de gemoderniseerde editie van dit traditionele speurdersverhaal: meer eigentijds taalgebruik, hier en daar ingekorte beschrijvingen zonder het oorspronkelijke verhaal geweld aan te doen, modernere zwartwitillustraties en stevige kaft met een waterverftekening. Voor kinderen vanaf ca. 9 jaar.

Over Enid Blyton

Enid Blyton (Londen, 11 augustus 1897 - aldaar, 28 november 1968) was een Brits schrijfster van kinderboeken. Zij is vooral bekend geworden met de boekenreeksen De Vijf (The Famous Five) en Noddy. Hoewel de schrijfster al vele jaren overleden is, blijven haar werken bij jonge mensen in trek.

Biografie

Blyton werd geboren in East Dulwich, Zuid-Londen, als dochter van Thomas Carey Blyton en Theresa Mary Harrison. Ze had twee jongere broers. Ze kon vooral met haar vader opschieten. Van 1907 tot 1915 ging ze naar de St. Christophers School voor meisjes in Beckenham in Zuidoost-Londen.

In 1910 scheidden haar ouders. In die tijd begon ze te schrijven, mogelijk om zich terug te trekken in een fantasiewereld. Samen met haar vriendinnen Mirabel Davis en Mary Attenborough richtte ze een tijdschrift op met de naam DAB, de beginletters van hun achternamen.

Vanaf haar 19de volgde ze de opleiding voor onder…Lees verder op Wikipedia

Suggesties