Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

De Vijf en het gestrande goudschip

Enid Blyton (auteur), Jean Sidobre (illustrator)

De Vijf en het gestrande goudschip

In de reeks:
De Vijf; 1
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Genre:
Vier kinderen en een hond proberen een lang gezochte goudschat op te sporen. Vanaf ca. 9 jaar.
Titel
De Vijf en het gestrande goudschip / Blyton, Enid , ill. Sidobre, Jean
Auteur
Enid Blyton
Illustrator
Jean Sidobre
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Five on a treasure island
Uitgever
Amsterdam: Becht, 1995 | Andere uitgaves
158 p. : ill.
ISBN
90-230-0229-6

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Twee broers en een zusje gaan met vakantie naar een nichtje met een hond die op een afgelegen plek woont. Ze vinden in een wrak een kistje dat wijst naar een goudschat op een eilandje voor de kust. Ze komen in gevaar en worden gevangen genomen door mannen die het eiland willen kopen om het goud. Herdruk van de gemoderniseerde editie van dit traditionele speurdersverhaal: meer eigentijds taalgebruik, hier en daar ingekorte beschrijvingen zonder het oorspronkelijke verhaal geweld aan te doen, modernere zwartwitillustraties en stevige kaft met een waterverftekening. Helaas is de waterverftekening op de omslag onjuist: de oudste broer is in verhouding te groot. Voor kinderen vanaf ca. 9 jaar.

Over Enid Blyton

Enid Blyton (Londen, 11 augustus 1897 - aldaar, 28 november 1968) was een Brits schrijfster van kinderboeken. Zij is vooral bekend geworden met de boekenreeksen De Vijf (The Famous Five) en Noddy. Hoewel de schrijfster al vele jaren overleden is, blijven haar werken bij jonge mensen in trek.

Biografie

Blyton werd geboren in East Dulwich, Zuid-Londen, als dochter van Thomas Carey Blyton en Theresa Mary Harrison. Ze had twee jongere broers. Ze kon vooral met haar vader opschieten. Van 1907 tot 1915 ging ze naar de St. Christophers School voor meisjes in Beckenham in Zuidoost-Londen.

In 1910 scheidden haar ouders. In die tijd begon ze te schrijven, mogelijk om zich terug te trekken in een fantasiewereld. Samen met haar vriendinnen Mirabel Davis en Mary Attenborough richtte ze een tijdschrift op met de naam DAB, de beginletters van hun achternamen.

Vanaf haar 19de volgde ze de opleiding voor onder…Lees verder op Wikipedia

Suggesties