Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

De Vijf gaan ervandoor

Enid Blyton (auteur), Senna Beaufort (vertaler)
+1
De Vijf gaan ervandoor
×
De Vijf gaan ervandoor De Vijf gaan ervandoor
In de reeks:
De Vijf; 3
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Genre:
Vier vrienden en hun hond sporen een ontvoerd meisje op. Ze komen daarbij tegenover een knorrige huishoudster en haar gezin te staan. Vanaf ca. 9 jaar.
Titel
De Vijf gaan ervandoor
Auteur
Enid Blyton
Vertaler
Senna Beaufort
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Five run away together
Uitgever
Antwerpen: Standaard Uitgeverij, 2020 | Andere uitgaves
172 p.
ISBN
9789002272325 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Julian, Dick, Anne en hun nichtje Georgina (George) gaan opnieuw naar het onbewoonde eiland Kirrin. Ze sporen daar een ontvoerd kind op en komen daarbij tegenover een knorrige huishoudster en haar gezin te staan. Na een korte aanloop worden de kinderen en hun hond Timmy geconfronteerd met een probleem, ze volgen een aantal sporen en vinden de schuldigen voordat de politie dat doet. Derde deel uit de detectiveserie over 'De Vijf', dat voor het eerst in 1955 in het Nederlands verscheen. Deze heruitgave is opnieuw, op eigentijdse wijze vertaald, met toegankelijk taalgebruik en populaire woorden (cool; hé doe effe normaal), maar wel met vrij lange zinnen. Een traditioneel speurdersverhaal met onwaarschijnlijke elementen. De gewijzigde heruitgave heeft ook een nieuwe omslagillustratie. Recent verschenen hertalingen van onder meer 'De Vijf en de geheime gang'* en 'De Vijf op Smokkelaarsrots' en nu ook van ‘De Vijf in een kampeerwagen'**. Vanaf ca. 9 jaar.

Over Enid Blyton

Enid Blyton (Londen, 11 augustus 1897 - aldaar, 28 november 1968) was een Brits schrijfster van kinderboeken. Zij is vooral bekend geworden met de boekenreeksen De Vijf (The Famous Five) en Noddy. Hoewel de schrijfster al vele jaren overleden is, blijven haar werken bij jonge mensen in trek.

Biografie

Blyton werd geboren in East Dulwich, Zuid-Londen, als dochter van Thomas Carey Blyton en Theresa Mary Harrison. Ze had twee jongere broers. Ze kon vooral met haar vader opschieten. Van 1907 tot 1915 ging ze naar de St. Christophers School voor meisjes in Beckenham in Zuidoost-Londen.

In 1910 scheidden haar ouders. In die tijd begon ze te schrijven, mogelijk om zich terug te trekken in een fantasiewereld. Samen met haar vriendinnen Mirabel Davis en Mary Attenborough richtte ze een tijdschrift op met de naam DAB, de beginletters van hun achternamen.

Vanaf haar 19de volgde ze de opleiding voor onder…Lees verder op Wikipedia

Suggesties