Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

De Vijf op de oude boerderij

Enid Blyton (auteur), Jean Sidobre (illustrator)
In de reeks:
De Vijf; 18
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Genre:
Tijdens hun logeerpartijtje op een oude boerderij horen de Vijf over een schat die zich in de kelders van een afgebrand kasteel moet bevinden. Vanaf ca. 9 jaar.
Titel
De Vijf op de oude boerderij / Blyton, Enid ; ill. van Sidobre, Jean
Auteur
Enid Blyton
Illustrator
Jean Sidobre
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Five on finniston farm
Uitgever
Amsterdam: Becht, [jaar van uitgave niet vastgesteld] | Andere uitgaven
157 p. : ill.
ISBN
90-230-0242-3

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Tijdens een vakantie op de Finnistonboerderij komen de Vijf erachter dat zich ergens in de buurt de kelders van een oud kasteel moeten bevinden, compleet met schat. Ze gaan op zoek, maar ze zijn niet de enigen. Het verhaal komt wat traag op gang, wordt in de tweede helft van het boek steeds spannender, maar ook onwaarschijnlijker. Herdruk van de gemoderniseerde editie van dit traditionele speurdersverhaal: meer eigentijds taalgebruik, hier en daar ingekorte beschrijvingen zonder het oorspronkelijke verhaal geweld aan te doen, modernere zwartwitillustraties en stevige kaft met een waterverftekening. Voor kinderen vanaf ca. 9 jaar.

Over Enid Blyton

Enid Blyton (Londen, 11 augustus 1897 - aldaar, 28 november 1968) was een Brits schrijfster van kinderboeken. Zij is vooral bekend geworden met de boekenreeksen De Vijf (The Famous Five) en Noddy. Hoewel de schrijfster al vele jaren overleden is, blijven haar werken bij jonge mensen in trek.

Biografie

Blyton werd geboren in East Dulwich, Zuid-Londen, als dochter van Thomas Carey Blyton en Theresa Mary Harrison. Ze had twee jongere broers. Ze kon vooral met haar vader opschieten. Van 1907 tot 1915 ging ze naar de St. Christophers School voor meisjes in Beckenham in Zuidoost-Londen.

In 1910 scheidden haar ouders. In die tijd begon ze te schrijven, mogelijk om zich terug te trekken in een fantasiewereld. Samen met haar vriendinnen Mirabel Davis en Mary Attenborough richtte ze een tijdschrift op met de naam DAB, de beginletters van hun achternamen.

Vanaf haar 19de vol…Lees verder op Wikipedia