Boek
Nederlands

De Vijf op trektocht

Enid Blyton (auteur), Senna Beaufort (vertaler)
+1
De Vijf op trektocht
×
De Vijf op trektocht De Vijf op trektocht
In de reeks:
De Vijf; 10
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Genre:
Tijdens de herfstvakantie maken de vijf vrienden een trektocht. Toevallig komen ze op het spoor van een juwelenschat die door een bende is verborgen. Vanaf ca. 9 jaar.
Titel
De Vijf op trektocht
Auteur
Enid Blyton
Vertaler
Senna Beaufort
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Five on a hike together
Uitgever
Antwerpen: Standaard, 2022 | Andere uitgaves
192 p.
ISBN
9789002275630 (hardback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Als Dick en Anne tijdens een trektocht over de heidevelden verdwalen, vinden ze onderdak bij een oude mevrouw. Daar geeft een vreemde man hen een mysterieuze boodschap. Als de Vijf weer bij elkaar zijn, besluiten ze op onderzoek uit te gaan, en al snel belanden ze in een speurtocht naar een verborgen schat. Maar zij zijn niet de enigen die op zoek zijn… Een spannende jeugdroman in de klassieke serie ‘De Vijf’ van Enid Blyton, in een nieuwe vertaling van Senna Beaufort. ‘De Vijf op trektocht’ is in een vlotte, meeslepende stijl geschreven. Enid Blyton (1897-1968) was een Brits schrijfster van kinderboeken. Zij is vooral bekend geworden met de boekenreeksen 'De Vijf' en ‘Noddy'. Hoewel de schrijfster al vele jaren overleden is, blijven haar werken bij jonge mensen in trek. Geschikt voor avontuurlijke lezers vanaf ca. 9 jaar.

Over Enid Blyton

Enid Blyton (Londen, 11 augustus 1897 - aldaar, 28 november 1968) was een Brits schrijfster van kinderboeken. Zij is vooral bekend geworden met de boekenreeksen De Vijf (The Famous Five) en Noddy. Hoewel de schrijfster al vele jaren overleden is, blijven haar werken bij jonge mensen in trek.

Biografie

Blyton werd geboren in East Dulwich, Zuid-Londen, als dochter van Thomas Carey Blyton en Theresa Mary Harrison. Ze had twee jongere broers. Ze kon vooral met haar vader opschieten. Van 1907 tot 1915 ging ze naar de St. Christophers School voor meisjes in Beckenham in Zuidoost-Londen.

In 1910 scheidden haar ouders. In die tijd begon ze te schrijven, mogelijk om zich terug te trekken in een fantasiewereld. Samen met haar vriendinnen Mirabel Davis en Mary Attenborough richtte ze een tijdschrift op met de naam DAB, de beginletters van hun achternamen.

Vanaf haar 19de volgde ze de opleiding voor onder…Lees verder op Wikipedia

Suggesties