Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

De Vijf weer op Kirrin-eiland

Enid Blyton (auteur), Jean Sidobre (illustrator)
In de reeks:
De Vijf; 6
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Genre:
De Vijf beleven vreemde avonturen wanneer de vader van één van hen naar het Kirrin-eiland gaat om daar in het geheim te experimenteren met kernenergie. Vanaf ca. 9 jaar.
Titel
De Vijf weer op Kirrin-eiland / Blyton, Enid ; ill. Sidobre, Jean
Auteur
Enid Blyton
Illustrator
Jean Sidobre
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Five on Kirrin Island again
Uitgever
Haarlem: Becht, 1989 | Andere uitgaves
160 p. : ill.
ISBN
90-230-0240-7

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De Vijf zijn voor hun vakantie in Kirrin. Ze willen graag naar Kirrin Eiland maar dat mag niet omdat George’s vader (oom Quentin) daar werkt aan een geheim experiment met kernenergie. Wanneer er vreemde lichtsignalen van het eiland komen, wordt George ongerust en besluit ze om er in haar eentje naar toe te roeien. Er blijken dan twee indringers te zijn die het op de geheimen van haar vader hebben gemunt. Verhaal uit de bekende serie, dat geheel is herschreven waardoor het wat moderner aandoet. De clichématige zwartwitte illustraties zijn van een andere illustrator en zijn een stuk moderner dan de donkere afbeeldingen in de oude uitgave. Op de lichtblauwe serieomslag, die eveneens is vernieuwd, roeit George naar het eiland toe. Het uit 21 genummerde hoofdstukken bestaande boek bevat de nodige type- en zetfouten. De tekst is gedrukt op dun, doorschijnend papier. Ondanks de stereotiepe figuren en de wensvervullende, voorspelbare, afloop zal het boek nog vele lezers vanaf ca. 9 jaar aansp…Lees verder

Over Enid Blyton

Enid Blyton (Londen, 11 augustus 1897 - aldaar, 28 november 1968) was een Brits schrijfster van kinderboeken. Zij is vooral bekend geworden met de boekenreeksen De Vijf (The Famous Five) en Noddy. Hoewel de schrijfster al vele jaren overleden is, blijven haar werken bij jonge mensen in trek.

Biografie

Blyton werd geboren in East Dulwich, Zuid-Londen, als dochter van Thomas Carey Blyton en Theresa Mary Harrison. Ze had twee jongere broers. Ze kon vooral met haar vader opschieten. Van 1907 tot 1915 ging ze naar de St. Christophers School voor meisjes in Beckenham in Zuidoost-Londen.

In 1910 scheidden haar ouders. In die tijd begon ze te schrijven, mogelijk om zich terug te trekken in een fantasiewereld. Samen met haar vriendinnen Mirabel Davis en Mary Attenborough richtte ze een tijdschrift op met de naam DAB, de beginletters van hun achternamen.

Vanaf haar 19de volgde ze de opleiding voor onder…Lees verder op Wikipedia

Suggesties