Lettertype dyslexie
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Ik ben Vincent en ik ben niet bang

Enne Koens (auteur), Maartje Kuiper (illustrator)

Ik ben Vincent en ik ben niet bang

Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Vincent (ik-figuur) wordt gepest op school en kijkt op tegen het schoolkamp volgende week. Zal het hem lukken het kamp te overleven met tips uit zijn survivalhandboek? Vanaf ca. 9 jaar. In lettertype Dyslexie.
Titel
Ik ben Vincent en ik ben niet bang
Auteur
Enne Koens
Illustrator
Maartje Kuiper
Taal
Nederlands
Uitgever
Deventer: Uitgeverij Dyslexion, © 2018 | Andere uitgaven
161 p. : ill.
ISBN
9789463243285 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Vincent wordt op school door een groep jongens gepest. Hij heeft echter een survivalhandboek gelezen en in zijn fantasie denkt hij een held te zijn. Maar over een week is er het schoolkamp en dan gaat het mis. Vincent vlucht van het kamp weg en probeert onder te duiken in het bos, maar er wordt al snel een zoektocht naar hem ondernomen. Vanuit de ik-vorm geschreven wordt de lezer direct betrokken bij wat Vincent allemaal overkomt. De pesterijen lopen helemaal uit de hand, maar Vincent durft zijn ouders niets te vertellen. Vincent voert gesprekken met imaginaire dieren, zoals worm en eekhoorn, waaruit blijkt hoe eenzaam en in zichzelf gekeerd hij is. De hoofdpersoon wordt heel levensecht uitgewerkt. De nieuwe klasgenote Jasmijn (‘De Jas’) vormt een mooi tegenwicht voor Vincent. Het verhaal begint zeven dagen voor het schoolkamp en aan elke dag voor het schoolkamp wordt een hoofdstuk besteed, gevolgd door het verhaal van het schoolkamp. Een bijzonder goed gekozen structuur, met mooie we…Lees verder

Over Enne Koens

Enne Koens (1974) is een Nederlandse auteur en toneelschrijfster. Na haar afstuderen als actrice schreef ze voornamelijk theater. In 2007 debuteerde ze met Tot alles gezegd is bij uitgeverij Podium. Sinds 2006 schrijft ze verscheidene korte verhalen in het Hollands Maandblad. In 2014 kreeg ze een Vlag en Wimpel voor haar eerste kinderboek Sammie en opa. Ze heeft een studie gevolgd op het Rits en de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Koens is getrouwd en heeft twee kinderen.

Bibliografie

Boeken

  • Tot alles gezegd is (2007)
  • Vogel (2011)
  • Sammie en opa (2013)
  • Hotel Bonbien (2015)
  • Ik ben Vincent en ik ben niet bang (2017)
  • Die zomer met Jente (2019)
  • Stamina (2020)
  • Vanaf hier kun je de hele wereld zien (2021)
  • Een kleine groene puddingplaneet (2022)<…Lees verder op Wikipedia

Suggesties