Daisy
Nederlands

De Artemis Fowl files

Eoin Colfer (auteur)
+1
De Artemis Fowl files
×
De Artemis Fowl files De Artemis Fowl files

De Artemis Fowl files

Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Twee verhalen over Artemis Fowl en achtergrondinformatie over de criminele Ierse whizzkid en zijn omgeving: o.a. de elfencode, interviews, Artemis' rapport, een elfenquiz en Foaly's uitvindingen.
Onderwerp
Elfen
Titel
De Artemis Fowl files
Auteur
Eoin Colfer
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The Artemis Fowl files
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2005
1 cd
Speelduur
04:17
Oorspr. uitgever
Vassallucci
Aantekening
Nederlandse stem Stem: Vrouw
CDR
a407100

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 1 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Tussen twee nieuwe verhalen van ± 75 pagina's over Artemis Fowl en zijn wereld staan 40 pagina's achtergrondinformatie voor lezers van de boeken* over de criminele Ierse whizzkid. Het eerste verhaal vertelt hoe Artemis' vijand Holly Short, kapitein van de elfenpolitie, de eerste vrouwelijke officier bij de Opsporingsdienst werd. Dan volgt de achtergrondinformatie: o.a. de elfencode, weetjes over elfen, dwergen, trollen, kobolds en centaurs, interviews met Artemis, Holly Short, Butler, Turf Graafmans en Foaly, een rapport van Artemis en Foaly's uitvindingen. In het tweede verhaal, dat inhoudelijk voorafgaat aan 'De eeuwige code', vindt Turf Graafmans bij het stelen van de kostbare Fei Fei-tiara, Artemis Fowl op zijn weg, die hem dwingt samen te werken. Dat wordt weer ontdekt door Holly Short. Deze twee verhalen waarin Ierse folklore, humor en elektronica wederom een grote rol spelen, zijn erg leuk om te lezen. De gevarieerde achtergrondinformatie is speels en geestig. Donkere omslagfot…Lees verder

Over Eoin Colfer

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Zz9pzza

Eoin Colfer (zijn voornaam wordt uitgesproken als Owen) (Wexford, 14 mei 1965) is een Ierse schrijver en komiek. Hij is het bekendst door zijn boeken in de Artemis Fowl-serie.

Biografie

Voordat hij zich volledig aan het schrijven wijdde, was hij een aantal jaren werkzaam als leraar op een basisschool in Wexford, in Ierland. In 2001 verscheen zijn eerste Artemis Fowl-boek. Hiermee vestigde hij zijn naam als schrijver van boeken voor kinderen en tieners. Nadien volgden ook andere reeksen, zoals Half Moon Investigations en De Supernaturalist, samen met de Eoin Colfer's Legends-boeken.

In 2008 kreeg Colfer toestemming van de weduwe van Douglas Adams om een zesde boek te schrijven voor de reeks Hitchhiker's Guide to the Galaxy (Het Transgalactisch liftershandboek). De roman And Another Thing... verscheen in oktober 2009.

In 2013 begon hij, na het afsluiten …Lees verder op Wikipedia