Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

De Russische connectie

Eoin Colfer (auteur)
+1
De Russische connectie
×
De Russische connectie De Russische connectie

De Russische connectie

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Genre:
De kapitein van de Lep Unit vraagt Artemis degene die haar unit bedreigt, onschadelijk te maken; in ruil daarvoor helpt zij hem zijn ontvoerde vader te zoeken. Vanaf ca. 13 jaar.
Onderwerp
Elfen
Titel
De Russische connectie
Auteur
Eoin Colfer
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The Artic incident
Uitgever
Amsterdam: Muntinga, 2005 | Andere uitgaven
299 p.
ISBN
90-417-0574-0

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

In dit tweede Artemis Fowl-deel is de inmiddels dertienjarige Ierse whizzkid op zoek naar zijn criminele vader die ontvoerd is door de Russische maffia. En gelukkig (ook voor de lezer) wordt zijn pad weer gekruist door elf kapitein Holly Short, van de elfBI Lep Unit, een goed georganiseerd en van de modernste snufjes voorzien leger dat o.a. elfen, feeën en kabouters beschermt tegen de mensen. Aanvankelijk denkt Holly dat Artemis en de zijnen weer op oorlogspad zijn, maar dit keer zijn er andere boosdoeners bezig. Artemis en Holly besluiten samen te werken: Artemis zal de elfen bijstaan in hun strijd tegen de kobolds, de elfen zullen Artemis naar Rusland brengen en hem helpen zijn vader te bevrijden. Deel 2 (afzonderlijk leesbaar) stelt niet teleur, het is (weer) een fantasievol, grappig, en boeiend verhaal dat het midden houdt tussen een Iers sprookje en een hightech sciencefiction-verhaal. Sommige lezers vinden het misschien jammer dat Artemis Fowl niet alleen een jaartje ouder maar …Lees verder

Over Eoin Colfer

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Zz9pzza

Eoin Colfer (zijn voornaam wordt uitgesproken als Owen) (Wexford, 14 mei 1965) is een Ierse schrijver en komiek. Hij is het bekendst door zijn boeken in de Artemis Fowl-serie.

Biografie

Voordat hij zich volledig aan het schrijven wijdde, was hij een aantal jaren werkzaam als leraar op een basisschool in Wexford, in Ierland. In 2001 verscheen zijn eerste Artemis Fowl-boek. Hiermee vestigde hij zijn naam als schrijver van boeken voor kinderen en tieners. Nadien volgden ook andere reeksen, zoals Half Moon Investigations en De Supernaturalist, samen met de Eoin Colfer's Legends-boeken.

In 2008 kreeg Colfer toestemming van de weduwe van Douglas Adams om een zesde boek te schrijven voor de reeks Hitchhiker's Guide to the Galaxy (Het Transgalactisch liftershandboek). De roman And Another Thing... verscheen in oktober 2009.

In 2013 begon hij, na het afsluiten …Lees verder op Wikipedia

Suggesties