Boek
Nederlands

De tanden van kapitein Kraai

Eoin Colfer (auteur), Tony Ross (illustrator)
+1
De tanden van kapitein Kraai
×
De tanden van kapitein Kraai De tanden van kapitein Kraai
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Genre:
De ik-figuur Willem (9) is met zijn broers en ouders op vakantie. Zijn oudere broer Martin maakt hem bang met spannende verhalen over Kapitein Kraai. Deze kapitein is op zoek naar 9-jarige jongens. Vanaf ca. 8 jaar.
Onderwerp
Fantaseren, Zeerovers
Titel
De tanden van kapitein Kraai / Eoin Colfer ; ill. van Tony Ross
Auteur
Eoin Colfer
Illustrator
Tony Ross
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The legend of captain Crow's teeth
Uitgever
Amsterdam: Pimento, 2006
109 p. : ill.
ISBN
90-499-2109-4

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

In dit tweede boek over Willem en Martin staat een rotstreek van de oudste broer centraal. De twee zijn met hun ouders en jongere broertjes met vakantie aan zee. Net als in het eerste deel stelt Willem eerst in ongezouten taal de drie kleine etters voor en dan zichzelf: "Willem. Dat ben ik. Een aardige jongen en een aanwinst voor iedere groep. En dat verzin ik niet zelf: het staat in mijn rapport van school." Willem mag die vakantie voor het eerst naar de minidisco. De avond voordien vertelt Martin zijn geliefde spookverhaal over de geest van de zeerover Kapitein Kraai die op zoek is naar negenjarige jongens voor op zijn spookschip. Zijn verhaal is in detail beschreven, met de reacties van de luisteraars. Maar als de grote dag daar is, vergeet Willem zijn angsten, voor even toch. Met zijn haar is piekjes ziet hij er stoer uit, maar ook "alsof iemand er een doodsbange kat op had gelijmd". De meisjes laten hem allemaal staan. En dan moeten de negenjarigen een stom spel spelen, 'De keus …Lees verder
De auteur van de serie over Artemis Fowl schreef met dit boek een tweede deel* over de broers Willem en Martin. Een humoristisch verteld verhaal over een familie met vijf jongens. De oudste, Martin, heeft er plezier in zijn jongere broers te plagen. Wanneer de 9-jarige ik-figuur Willem voor het eerst mee mag naar de minidisco in het dorp, vertelt Martin hem het verhaal van de wraak van Kapitein Kraai. Deze is eens door een 9-jarige jongen met een bijl op zijn hoofd geslagen. De kapitein zoekt nu nog steeds naar jongens van negen jaar op wie hij wraak kan nemen. Soms zie je zijn tanden in het water glinsteren. Martin is vastbesloten zijn broer aan het schrikken te brengen en dat lukt hem ook. De tekst is in een groot lettertype en met een ruime interlinie gedrukt hetgeen een overzichtelijke bladspiegel oplevert. De cartoonachtige, grappige tekeningen met grijstinten ingekleurd zijn rijkelijk aanwezig en ze zijn meer dan een visuele ondersteuning van de tekst. Luchtig verteld ik-verhaal…Lees verder

Over Eoin Colfer

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Zz9pzza

Eoin Colfer (zijn voornaam wordt uitgesproken als Owen) (Wexford, 14 mei 1965) is een Ierse schrijver en komiek. Hij is het bekendst door zijn boeken in de Artemis Fowl-serie.

Biografie

Voordat hij zich volledig aan het schrijven wijdde, was hij een aantal jaren werkzaam als leraar op een basisschool in Wexford, in Ierland. In 2001 verscheen zijn eerste Artemis Fowl-boek. Hiermee vestigde hij zijn naam als schrijver van boeken voor kinderen en tieners. Nadien volgden ook andere reeksen, zoals Half Moon Investigations en De Supernaturalist, samen met de Eoin Colfer's Legends-boeken.

In 2008 kreeg Colfer toestemming van de weduwe van Douglas Adams om een zesde boek te schrijven voor de reeks Hitchhiker's Guide to the Galaxy (Het Transgalactisch liftershandboek). De roman And Another Thing... verscheen in oktober 2009.

In 2013 begon hij, na het afsluiten …Lees verder op Wikipedia

Suggesties