Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

En dan nog iets ... : Douglas Adams' hitchhiker's guide : deel zes van drie

Eoin Colfer (auteur), Douglas Adams (naar het werk van), Lia Belt (vertaler)
+1
En dan nog iets ... : Douglas Adams' hitchhiker's guide : deel zes van drie
×
En dan nog iets ... : Douglas Adams' hitchhiker's guide : deel zes van drie En dan nog iets ... : Douglas Adams' hitchhiker's guide : deel zes van drie

En dan nog iets ... : Douglas Adams' hitchhiker's guide : deel zes van drie

In de reeks:
Arthur Dent is terug op de aarde, die opnieuw op het punt staat vernietigd te worden.
Titel
En dan nog iets ... : Douglas Adams' hitchhiker's guide : deel zes van drie
Auteur
Eoin Colfer
Naar het werk van
Douglas Adams
Vertaler
Lia Belt
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
And another thing...
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Mynx, 2010
317 p.
ISBN
9789022556597 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 46 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

'Het transgalatisch lifters handboek' van Douglas Adams startte als een succesvol hoorspel, werd een roman in 1979 als eerste van een geplande trilogie, die uitliep tot een cyclus van vijf romans*, gevolgd door een tv-reeks en een film. Adams overleed in 2001 en Eoin Colfer kreeg toestemming om de reeks af te ronden met dit zesde deel van een trilogie. Onze wereld werd al eens vernietigd door de buitenaardse Vogoniërs omdat zij in de weg lag van een intergalactische snelweg. Door experimenten met ruimte en tijd werd onze wereld hersteld, maar het gevaar is niet voorbij. Adams' anti-helden Hugo Veld en Amro Bank zijn terug in actie. Dit is geen lineair verhaal, Colfer adapteert exact de stijl en traditie van zijn voorganger in een verzameling fragmentarische avonturen die ergens allemaal horen samen te komen maar dat bewust niet altijd doen. Dit is Britse humor: soms flegmatisch verfijnd, dan weer absurd en kolderesk, keurig omgezet in Nederlandse versie. Zowat alle sciencefictionclich…Lees verder

Over Eoin Colfer

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Zz9pzza

Eoin Colfer (zijn voornaam wordt uitgesproken als Owen) (Wexford, 14 mei 1965) is een Ierse schrijver en komiek. Hij is het bekendst door zijn boeken in de Artemis Fowl-serie.

Biografie

Voordat hij zich volledig aan het schrijven wijdde, was hij een aantal jaren werkzaam als leraar op een basisschool in Wexford, in Ierland. In 2001 verscheen zijn eerste Artemis Fowl-boek. Hiermee vestigde hij zijn naam als schrijver van boeken voor kinderen en tieners. Nadien volgden ook andere reeksen, zoals Half Moon Investigations en De Supernaturalist, samen met de Eoin Colfer's Legends-boeken.

In 2008 kreeg Colfer toestemming van de weduwe van Douglas Adams om een zesde boek te schrijven voor de reeks Hitchhiker's Guide to the Galaxy (Het Transgalactisch liftershandboek). De roman And Another Thing... verscheen in oktober 2009.

In 2013 begon hij, na het afsluiten …Lees verder op Wikipedia

Suggesties