Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Greep naar de macht

Eoin Colfer (auteur), Mireille Vroege (vertaler)
+1
Greep naar de macht
×
Greep naar de macht Greep naar de macht
In de reeks:
WARP; 2
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
De jonge FBI-agente Chevie Savano komt terug in haar eigen tijd. Daar wordt nu de gevaarlijke kolonel Box vereerd als een god. Om zijn plannen te stoppen, moet ze terugreizen naar het Victoriaanse verleden. Vanaf ca. 13 jaar.
Onderwerp
Tijdreizen
Titel
Greep naar de macht
Auteur
Eoin Colfer
Vertaler
Mireille Vroege
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The hangman's revolution
Editie
1
Uitgever
Houten: Van Goor, 2015
398 p.
ISBN
9789000341269 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 150 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De 17-jarige Chevie, bekend als FBI-agent Chevron Savano, moet onder dwang professor Smart doden. Ze weigert, maar de professor kan vlak voor zijn executie door derden het wormgat, de tijdtunnel naar de tijd van het Victoriaans Londen, openen. Chevie gaat daar op zoek naar de 14-jarige goochelaar Riley. Beiden worden achtervolgd door de Donderkatten die de missie van Kolonel Box uitvoeren: een heilige oorlog om het Rijk der Boxieten de wereld te laten overheersen. Veel keuze is er niet, het is doorgaan of doodgaan. Wie doet een greep naar de totale overheersing, een greep naar de macht? Het verhaal heeft even nodig om op gang te komen, de doorzetters worden beloond, want een spannende strijd volgt. Humor en romantiek ontbreken niet. De spanning wordt verhoogd doordat het vertelperspectief wisselt. De missie wordt in dit tweede deel uit de serie 'W.A.R.P.'* wel afgerond, maar een nieuwe missie is al aangekondigd. Aanbevolen om eerst deel één te lezen. Volwassen taalgebruik. De woordens…Lees verder

W.A.R.P. Greep naar de macht

Na een voor mij tegenvallend eerste deel, begon ik met enige aarzeling aan dit tweede deel. Toch moest ik vrijwel onmiddellijk toegeven dat het vertelperspectief van dit boek me al veel meer aansprak dan het eerste boek. Het duurde even voor ik goed begreep wat er nu juist gebeurd was, maar de citaten van Smart waarmee elk hoofdstuk begint, zetten mij hierbij op weg. Het boek bleek toch een logisch vervolg op het eerste boek.

Door haar ingreep in het verleden in het eerste boek, had Chevron immers een hele dynamiek in gang gezet. Zo kwam het dat zij in de toekomst in het Boxitische Rijk terecht kwam. Dat is een samenlevingsvorm waarin kolonel Box de God en meester van de samenleving is. Jammer genoeg heeft deze heer niet al te koosjere bedoelingen. Met behulp van Charles Smart, de uitvinder van de tijdmachine, komt Chevie in het verleden terecht. Samen met twee “donderkatten”, special forces van het Boxitische leger die achter haar aan zitten. Gelukkig vindt Chevron in d…Lees verder

Over Eoin Colfer

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Zz9pzza

Eoin Colfer (zijn voornaam wordt uitgesproken als Owen) (Wexford, 14 mei 1965) is een Ierse schrijver en komiek. Hij is het bekendst door zijn boeken in de Artemis Fowl-serie.

Biografie

Voordat hij zich volledig aan het schrijven wijdde, was hij een aantal jaren werkzaam als leraar op een basisschool in Wexford, in Ierland. In 2001 verscheen zijn eerste Artemis Fowl-boek. Hiermee vestigde hij zijn naam als schrijver van boeken voor kinderen en tieners. Nadien volgden ook andere reeksen, zoals Half Moon Investigations en De Supernaturalist, samen met de Eoin Colfer's Legends-boeken.

In 2008 kreeg Colfer toestemming van de weduwe van Douglas Adams om een zesde boek te schrijven voor de reeks Hitchhiker's Guide to the Galaxy (Het Transgalactisch liftershandboek). De roman And Another Thing... verscheen in oktober 2009.

In 2013 begon hij, na het afsluiten …Lees verder op Wikipedia

Suggesties