Boek
Nederlands

De Smoezels vieren een verjaardag

Erhard Dietl (auteur)

De Smoezels vieren een verjaardag

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
De Smoezels, groene fantasiewezens die wonen op een vuilnisbelt, proberen hun huisdraak Vuurkontje op te vrolijken. Ze besluiten een verjaardagsfeest voor hem te geven, met heerlijke stinksoep en smeertaart. Prentenboek met grappige, gedetailleerde kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Titel
De Smoezels vieren een verjaardag
Auteur
Erhard Dietl
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Duits
Oorspr. titel
Ein Drachenfest für Feuerstuhl
Uitgever
Rijswijk: De Vier Windstreken, 2012 | Andere uitgaven
[26] p. : ill.
ISBN
9789051162370 (hardback)
Plaatsingssuggestie
Jarig zijn (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

In dit aantrekkelijke stevige prentenboek proberen groene fantasiewezens genaamd de Smoezels om huisdraak Vuurkontje op te vrolijken, o.a. met smurrie, stinksoep en een vrolijk gedicht. Een superdol verjaardagsfeest met komische drakenvrienden biedt uitkomst, zeker als het Chinese drakenmeisje Barbie-Pangang mag blijven slapen. Op de paginagrote, kleurrijke tekeningen zijn veel grappige details te zien van iedereen die meedoet aan het sfeervolle, kolderieke verhaal, dat in nog enkele regels tekst erbij duidelijk verteld wordt. De schutbladen geven met tekeningen en tekst informatie over de eigenschappen van Smoezels: ze wonen op de vuilnisbelt, houden van viezigheid en zijn heel sterk. De mix van fantasie en werkelijkheid maakt het toch herkenbaar en sympathiek voor kleuters die houden van stoer, vies en ondeugend. Het verjaardagslied met bladmuziek achterin kan je ook via de app luisteren en oefenen. Voor ouders is het goed voor een glimlach, hoewel sommige het melig zullen vinden. I…Lees verder

De Smoezels vieren een verjaardag

Vuurkontje, de huisdraak van de Smoezels, is verdrietig omdat hij een beetje eenzaam is. Om hem op te vrolijken organiseren de Smoezels voor hem een verjaardagsfeestje waarop ze al zijn drakenvrienden uitnodigen. Razende Ramon, Blauwe Benno en het Chinese drakenmeisje Barbie-Pangang komen naar het lekker smoezelig verjaardagsfeest en vrolijken hem helemaal op.
Een geestig, maar wat plat, boertig verhaal over een volkje dat alles lekker vindt wat vies is. Het is eenvoudig verteld met vrij veel tekst, gedrukt in de kleurrijke illustraties die over een dubbele pagina doorlopen. De prenten staan vol grappige details die de vieze gewoontes van de Smoezels en hun leefomgeving - een vuilnisbelt - tot leven brengen. Op de schutbladen lees je meer over het leven van Smoezels, waar ze van houden en wat ze doen en je krijgt een portret met al hun bijzondere kenmerken. Met tekst en bladmuziek van het verjaardagslied.