Boek
Nederlands

1, 2, 3, ik tel de dieren die ik zie

Eric Carle (auteur)
+1
1, 2, 3, ik tel de dieren die ik zie
×
1, 2, 3, ik tel de dieren die ik zie 1, 2, 3, ik tel de dieren die ik zie

1, 2, 3, ik tel de dieren die ik zie

Eric Carle (auteur)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Allerlei dieren worden per trein naar de dierentuin vervoerd. Klein hardkartonnen prentenboek met vrolijke gekleurde afbeeldingen in collagetechniek om te leren tellen van 1 t/m 10. Vanaf ca. 2 jaar.
Onderwerp
Dieren, Tellen
Titel
1, 2, 3, ik tel de dieren die ik zie
Auteur
Eric Carle
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Duits
Oorspr. titel
1,2,3 ein Zug zum Zoo
Editie
3
Uitgever
Haarlem: Gottmer, 2011 | Andere uitgaves
[16] p. : ill.
ISBN
9789025741556 (hardback)
Plaatsingssuggestie
Telboeken (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Een lange trein vol dieren vertrekt naar de dierentuin. Eerst is er een ouderwetse stoomlocomotief afgebeeld, vervolgen een wagon met 1 olifant, dan 2 nijlpaarden tot op de laatste wagon 5x2=10 vogels te zien zijn. Op elke afbeelding is als grappig detail een klein muisje te vinden dat een goed plekje zoekt. Onderaan de bladzijden zien we in het klein de trein die steeds langer en voller wordt, tot de dieren op hun plek in de dierentuin zijn. De trein is dan leeg en mensen kunnen de dierentuin bezoeken. Klein, kartonnen telboekje in oblong formaat met twee afgeronde hoeken. De kleurige expressieve afbeeldingen bevatten geen tekst. In knip-en plakwerk, in frisse afwisselende kleuren waarin soms nog extra is getekend, tovert Carle een vrolijke dierenstoet. Ondanks de vrij stugge techniek blijft dit in 1968 voor het eerst in Duitsland uitgegeven boekje vol zeggingskracht. De schutbladen staan vol met de getallen 1 t/m 10 in vrolijke kleuren. Vanaf ca. 2 jaar.

1, 2, 3 ik tel de dieren die ik zie

Een hardkartonnen prentenboekje met afgeronde hoeken om op een leuke en speelse manier te leren tellen van één tot tien. Elke bladzijde bevat een illustratie van een treinwagon met dieren. Je telt één olifant, twee nijlpaarden, drie giraffen, enzovoorts. In de linkerbovenhoek vind je telkens het op die pagina geïllustreerde cijfer. Onderaan de pagina staat een miniatuurtreintje afgebeeld dat alsmaar langer wordt met de wagonnetjes van de voorgaande bladzijden. Uiteindelijk komen we met tien wagonnetjes bij de zoo toe. De illustraties lijken een knip- en plakwerkje in frisse, levendige kleuren. De wagons worden echter al snel een beetje vol en de dieren maar moeilijk te tellen. Bovendien rent er in de meeste wagons ook nog eens een muisje rond. Een beetje verwarrend, want moet je dat dier nu ook meetellen of niet. Voor- en achteraan in het boek staan er rijen cijfers van één tot tien. Een boekje in dezelfde stijl van het alom bekende 'Rupsje Nooitgenoeg', maar het mist de aantrekkingsk…Lees verder

Over Eric Carle

Eric Carle (Syracuse (New York), 25 juni 1929) is een Amerikaans kinderboekenschrijver en illustrator.

Op zesjarige leeftijd verhuisde Eric Carle met zijn ouders naar Duitsland. Daar ging hij toen hij ouder was naar de Kunstacademie (Akademie der bildenden Künste) in Stuttgart. Toen hij 23 jaar oud was ging hij terug naar Amerika, waar hij een baan vond bij een krant als grafisch ontwerper. Daarna ging hij werken bij een reclamebureau.

Op een dag vroeg schrijver Bill Martin jr. of Eric tekeningen wilde maken bij een verhaal van hem (Beertje Bruin, wat zie je daar ?). Eric Carle vond het maken van kinderboeken zo leuk dat hij besloot er zijn beroep van te maken.

Het werk van Eric Carle is heel herkenbaar. Hij gebruikt een collagetechniek, dat wil zeggen dat hij zijn illustraties maakt met allerlei gekleurde stukjes papier. Zijn boeken gaan vaak over de natuur.

Zijn bekendste boek is The Very Hungry Caterpillar (1969), in het Nederland…Lees verder op Wikipedia