Boek
Arabisch

الدودة شديدة الجوع

Eric Carle (auteur), Mohammed Inani (vertaler)

الدودة شديدة الجوع

Eric Carle (auteur), Mohammed Inani (vertaler)
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Een rupsje eet zich van maandag tot en met zaterdag vol met steeds meer lekkers. Daarna bouwt hij een cocon voor zichzelf. Prentenboek in oblong formaat met kleurrijke collages en afgesneden pagina's. Vanaf ca. 3 jaar.
Onderwerp
Voeding, Rupsen, Tellen
Titel
الدودة شديدة الجوع
Auteur
Eric Carle
Vertaler
Mohammed Inani
Taal
Arabisch
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The very hungry caterpillar
Uitgever
Giza: Dar Nahdat Misr, 2017
[20] p. : ill.
ISBN
9789776171039 (hardback)
Plaatsingssuggestie
Dieren (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

0 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Oblong prentenboek met een klassiek verhaal, dat al in vele talen en uitvoeringen is verschenen. Uit een eitje kruipt een rupsje dat op zoek gaat naar eten. Elke dag van de week eet hij zich door iets lekkers heen. Wat hij op de werkdagen eet, is op de volgende pagina's te zien; die vijf pagina's zijn zodanig afgesneden dat ze samen een volledige pagina lijken te vormen. Op de achterkant staat steeds dezelfde illustratie inclusief het rupsje dat naar buiten kruipt uit het uitgestanste ‘eetgat’. Na deze pagina’s met gezonde dingen volgt een dubbele pagina vol onweerstaanbare lekkernijen waar het rupsje zich op zaterdag aan vergrijpt en die hem een flinke buikpijn opleveren. Maar na een rustige zondag met een enkel groen blaadje gaat het weer wat beter. Na twee weken komt het rupsje in prachtige vlindergedaante uit zijn cocon gekropen. Door herhaling van tekst, vormgeving en rustige opbouw, worden grappige climaxen bereikt. Er is weinig, maar voldoende eenvoudige tekst die met de duidel…Lees verder

Over Eric Carle

Eric Carle (Syracuse (New York), 25 juni 1929) is een Amerikaans kinderboekenschrijver en illustrator.

Op zesjarige leeftijd verhuisde Eric Carle met zijn ouders naar Duitsland. Daar ging hij toen hij ouder was naar de Kunstacademie (Akademie der bildenden Künste) in Stuttgart. Toen hij 23 jaar oud was ging hij terug naar Amerika, waar hij een baan vond bij een krant als grafisch ontwerper. Daarna ging hij werken bij een reclamebureau.

Op een dag vroeg schrijver Bill Martin jr. of Eric tekeningen wilde maken bij een verhaal van hem (Beertje Bruin, wat zie je daar ?). Eric Carle vond het maken van kinderboeken zo leuk dat hij besloot er zijn beroep van te maken.

Het werk van Eric Carle is heel herkenbaar. Hij gebruikt een collagetechniek, dat wil zeggen dat hij zijn illustraties maakt met allerlei gekleurde stukjes papier. Zijn boeken gaan vaak over de natuur.

Zijn bekendste boek is The Very Hungry Caterpillar (1969), in het Nederland…Lees verder op Wikipedia