Boek
Nederlands

Wil je mijn vriendje zijn?

Eric Carle (auteur), Corinne Van Moorselaar (vertaler)
+1
Wil je mijn vriendje zijn?
×
Wil je mijn vriendje zijn? Wil je mijn vriendje zijn?
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Kleurig prentenboek over een muisje dat tevergeefs tracht vriendschap te sluiten met allerlei - merendeels uitheemse - grote dieren, totdat het uiteindelijk met een soortgenoot gelukkig wordt. Als kijkboek al bruikbaar vanaf ca. 2 jaar, voorlezen vanaf ca. 3,5 jaar.
Onderwerp
Dieren, Vriendschap
Titel
Wil je mijn vriendje zijn?
Auteur
Eric Carle
Vertaler
Corinne Van Moorselaar
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Do you want to be my friend
Uitgever
Haarlem: Gottmer, 2019 | Andere uitgaves
[32] p. : ill.
ISBN
9789025767068 (hardback)
Plaatsingssuggestie
Vriendschap (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Een kleine muis voelt zich alleen en gaat op zoek naar een vriendje. Tijdens zijn tocht over een langgerekt grasveld (dat later een slang blijkt te zijn), ziet hij steeds de staart van een dier en vraagt: ‘Wil je mijn vriendje zijn?’. Na het omslaan van de bladzijde blijkt om welk dier het gaat en volgt het antwoord, dat helaas steeds nee is. Na de staart van een paard volgt die van een krokodil, een leeuw, een pauw en van nog veel meer dieren. Dan ziet de muis gelukkig een bekend staartje, dat van een ander muisje blijkt te zijn dat heel graag vriendjes wil worden. Oblong prentenboek (heruitgave met dunkartonnen bladzijden en stevig omslag) met kleurrijke beschilderde collages in de kenmerkende stijl van de wereldberoemde illustrator. De illustraties lopen steeds van de rechterbladzijde, waarop het puntje van de staart te zien is, door op de volgende bladzijde. Zeer geschikt voor gebruik met peuters en kleuters door de vele herkenningsmogelijkheden, met name het zoeken naar een vrien…Lees verder

Over Eric Carle

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Fred Rockwood

Eric Carle (Syracuse (New York), 25 juni 1929 - Northampton (Massachusetts), 23 mei 2021) was een Amerikaans kinderboekenschrijver en illustrator.

Op zesjarige leeftijd verhuisde Eric Carle met zijn ouders naar Duitsland. Daar ging hij toen hij ouder was naar de Kunstacademie (Akademie der bildenden Künste) in Stuttgart. Toen hij 23 jaar oud was ging hij terug naar Amerika, waar hij een baan vond bij een krant als grafisch ontwerper. Daarna ging hij werken bij een reclamebureau.

Op een dag vroeg schrijver Bill Martin jr. of Eric tekeningen wilde maken bij een verhaal van hem (Beertje Bruin, wat zie je daar ?). Eric Carle vond het maken van kinderboeken zo leuk dat hij besloot er zijn beroep van te maken.

Het werk van Eric Carle is heel herkenbaar. Hij gebruikt een collagetechniek, dat wil zeggen dat hij zijn illustraties maakt met allerlei gekleurde stukjes papier. Zijn boeken gaan vaak over de natuur.

Zijn bekendste boek is The Very Hun…Lees verder op Wikipedia