Titel
Antz / director Eric Darnell and Tim Johnson ; scriptwriter Todd Alcott and Chris Weitz
Dirigent
Eric Darnell Tim Johnson
Scenarist
Todd Alcott Chris Weitz
Taal
Engels
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: Dreamworks Home Entertainment, 2001 | Andere uitgaves
1 dvd-video (ca. 80 min.)
Aantekening
Ondertiteling : Engels voor slechthorenden, Frans, Nederlands Engels gesproken, nagesynchroniseerd in het Frans, Duits, Nederlands
ISBN
*0678149093490

Andere formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Over Eric Darnell

Eric Darnell (Prairie Village, 1960) is een Amerikaans filmregisseur, scenarioschrijver, stemacteur, animator en storyboard artist.

Darnell werd geboren in Prairie Village, in de staat Kansas. Hij studeerde journalistiek aan de Universiteit van Colorado te Boulder en volgde daarna een studie aan de California Institute of the Arts. Darnell regisseerde in die tijd de videoclip "Get up" van de Amerikaanse rockband R.E.M.. Na het afstuderen in 1991 begon hij zijn carrière als animator bij het computeranimatie bedrijf Pacific Data Images dat in 1996 werd overgenomen door DreamWorks Animation. Zijn eerste werk daar was de korte film The Last Halloween. Darnell eerste grote werk was het regisseren van de animatiefilm Antz. Ook regisseerde hij samen met Tom McGrath de film Madagascar en de vervolgen. Darnell woont met zijn vrouw, zoon en dochter in Campbell (Californië).

Filmografie

Films
<…Lees verder op Wikipedia