Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Concert voor een gestorven engel : verhalen

Eric-Emmanuel Schmitt (auteur), Eef Gratama (vertaler)
Wat is het verband tussen een vrouw die haar echtgenoten vergiftigt en een verliefde president van Frankrijk? Wat heeft een eenvoudige zeeman op de grote vaart te maken met een internationale oplichter, die religieuze kitsch uit China verkoopt? Welke wonderbaarlijke rol speelt de heilige Rita, schutsvrouwe van hopeloze gevallen, die hen op raadselachtige wijze door het leven loodst?
Titel
Concert voor een gestorven engel : verhalen
Auteur
Eric-Emmanuel Schmitt
Vertaler
Eef Gratama
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Concerto à la mémoire d'un ange
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Atlas, 2011
174 p.
ISBN
9789045018515 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 100 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

 Concert voor een gestorven engel is de derde verhalenbundel van de Frans-Belgische bestsellerauteur Eric-Emmanuel Schmitt. In 2010 sleepte hij er de Prix Goncourt de la Nouvelle voor in de wacht. De rode draad in deze bundel is de heilige Rita, patrones van de hopeloze gevallen. In haar hoedanigheid van liefde en goedheid bokst ze in elk van de vier verhalen op tegen het kwaad dat in de behoorlijk moordlustige personages huist. Het is echter niet in ze ingeworteld, want elke mens, zo wil de schrijver, kan te allen tijde zijn persoonlijkheid of zijn lotsbestemming bijsturen, als hij dat maar wil.Deze mogelijkheid wordt geboden aan de vijfvoudige moordenares Marie Maurestier uit het openingsverhaal (‘De gifmengster’), aan de stugge zeeman Greg die tot zijn ontsteltenis ontdekt dat hij in het diepst van zijn gedachten tot moord in staat is (‘De thuiskomst’), aan de Franse president Morel en zijn vrouw die elkaar de duivel aandoen (‘Liefde in het Elysée’) en aan de twee hoofdperso…Lees verder

Over Eric-Emmanuel Schmitt

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Asclepias

Éric-Emmanuel Schmitt is een Frans-Belgisch schrijver die geboren werd op 28 maart 1960 in Lyon. Hij woont sinds 2002 in Brussel en verwierf in 2008 de Belgische nationaliteit.

Hij studeerde filosofie aan de Sorbonne in Parijs. In 1987 behaalde hij zijn doctoraat met een scriptie over Diderot. Zijn tweede toneelstuk, De bezoeker (Le visiteur), werd bekroond met drie Molière-prijzen.

In 2016 werd hij benoemd als Commandeur in de Kroonorde.

Vertaalde werken

Romans

  • Het evangelie volgens Pilatus (2000)
  • Monsieur Ibrahim et les fleurs du Coran (2001)
  • Odysseus uit Bagdad (2009)
  • De vrouw in de spiegel (2011)
  • Le poison d'amour (2014)
  • Journal d'un amour perdu (2019)

Toneelstukken

Suggesties