Cd

Voyager : Live by night

Eric Harland (uitvoerder), Walter III Smith (uitvoerder), Julian Lage (uitvoerder)
Toon meer
Titel
Voyager : Live by night
Uitvoerder
Eric Harland  (slagwerk) Walter III Smith  (saxofoon) Julian Lage  (gitaar) Taylor Eigsti  (piano) Harish Raghavan  (contrabas)
Uitgever
Space Time, 2010
1 cd
Speelduur
01:18:02
EAN
3341348032573
CDR
JE45008
Plaatsingssuggestie
73 - Jazz (NBLC) J1 - Jazz (Vlaams muziekschema)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

0 keer in Vlaamse bibliotheken

Over Eric Harland

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Bob Travis Casco, Maine, USA

Eric 'Hercules' Du'sean Harland (Houston, 1978) is een Amerikaanse jazzslagwerker voornamelijk op het gebied van free jazz. Zijn stijl is een kruising tussen de stijlen van Elvin Jones en Jack DeJohnette en heeft een "vol geluid".

Harland begon in 1993 in plaatselijke bandjes te spelen, onder de indruk van Elvin Jones. Wynton Marsalis hoorde hem spelen en raadde hem aan naar New York te vertrekken om aldaar verder te studeren. Hij studeerde aan de Manhattan School of Music. Zijn bijnaam dankt hij er waarschijnlijk aan dat hij toen zwaar overgewicht had; het verhaal gaat dat hij niet meer door gewone deuren kon. Gedurende zijn opleiding viel hij zo af, dat hij uitgeput raakte. Hij ging terug naar Texas, alwaar hij Greg Osby ging begeleiden. Daarna ging hij van artiest naar artiest: Terence Blachard, Joe Henderson en Betty Carter kwamen toen op zijn weg.

Daarna volgden Geri Allen, Jason Moran (schoolgenoot), Ravi Coltrane, Dave Holland en het SFJAZZ Collective. Z…Lees verder op Wikipedia

Suggesties