Boek
Nederlands

Waar is Dribbel?

Eric Hill (auteur)
+1
Waar is Dribbel?
×
Waar is Dribbel? Waar is Dribbel?

Waar is Dribbel?

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Hondje Dribbel moet eten, maar zijn moeder kan hem nergens vinden. Ze zoekt in de klok, in de kast, onder het kleed en onder het bed. Overal zijn dieren verstopt, maar waar is Dribbel toch? Vierkant prentenboek met eenvoudige vrolijk gekleurde illustraties en flappen. Vanaf ca. 2 jaar.
Onderwerp
Verstoppertje
Titel
Waar is Dribbel?
Auteur
Eric Hill
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Where's Spot?
Uitgever
[Amsterdam]: Van Holkema & Warendorf, 2019 | Andere uitgaven
[22] p. : ill.
ISBN
9789000369379 (hardback)
Plaatsingssuggestie
Spelen - Speelgoed (ZIZO)
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Moederhond Drieka zoekt naar haar zoontje Dribbel voor wie eten klaar staat. Ze kijkt op allerlei plaatsen (onder andere in de klok, in de piano, in de kast, onder het bed en onder het kleed). Op elke plek waar ze kijkt zitten andere dieren verborgen, zoals een krokodil, beer en slang, achter opklapbare delen van de bladzijden. De dunkartonnen flapjes hebben scherpe hoeken en zijn in vorm van de verstopplek uitgesneden. Vierkant hardkartonnen prentenboek in klein formaat met twee afgeronde hoeken. Dat na alle grote, wilde dieren de kleine pup Dribbel tevoorschijn komt, maakt de verrassing des te groter. Ook de verstopte dieren spreken tot de verbeelding. De tekst omvat slechts een enkele, groot- en vetgedrukte regel per dubbele pagina. De omlijnde tekeningen van de dieren en voorwerpen zijn op een witte ondergrond zonder dieptewerking weergegeven, in zachte, maar contrasterende kleuren. Leuk kijk- en doeboek voor peuters, wel wat kwetsbaar door de flapjes. Vanaf ca. 2 jaar.

Over Eric Hill

Eric Hill (Londen, 7 september 1927 – 6 juni 2014) was een Engelse kinderboekenschrijver die vooral bekend werd met de boeken van Dribbel.

Hij bedacht de gevlekte pup Dribbel speciaal voor zijn zoontje Christopher. Hij maakte een boekje waar Dribbel zich achter flapjes verstopte. Zijn zoon moest de pup dan zien te vinden. Het eerste boekje dat verscheen heette Waar is Dribbel? en werd een bestseller.

Het boekje verscheen voor het eerst in 1980.

Later maakte Eric Hill allerlei soorten boeken, waaronder prentenboeken, blokboekjes en bad- en stoffenboekjes. Dribbel heeft zijn populariteit te danken aan de eenvoudige, kleurrijke tekeningen en de onderwerpen die aansluiten bij de belevingswereld van jonge kinderen.

Lees verder op Wikipedia

Suggesties