Boek
Nederlands

De economie van de woningmarkt

Erik Buyst (auteur), Frank Vastmans (auteur), Roel Helgers (auteur)
Dit boek is het resultaat van 10 jaar Vlaams woningmarktonderzoek en de toepassingen ervan in de praktijk. Het geeft een overzicht van de recente internationale wetenschappelijke literatuur en de toepassing hiervan op Vlaanderen. Die combinatie zorgt ervoor dat zowel de invloed van lokale kenmerken als de algemene macro- economische en internationale tendensen aan bod komen.

We zoomen i
Titel
De economie van de woningmarkt
Auteur
Erik Buyst Frank Vastmans Roel Helgers Sven Damen Geert Goeyvaerts
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Garant, 2016
150 p. : ill.
ISBN
9789044134261 (paperback)
Plaatsingssuggestie
397.66 (SISO) Huren - Kopen ; Huren - Kopen (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 11 keer in Vlaamse bibliotheken

Over Erik Buyst

Erik Buyst (2 juli 1960) is een Belgisch historicus en econoom en gewoon hoogleraar economische geschiedenis aan de Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen van de KU Leuven. Tot zijn onderzoeksdomeinen behoren de economische geschiedenis, bedrijfsgeschiedenis en de evolutie van huisvesting.

Buyst behaalde zijn bachelorgraad geschiedenis aan de KU Leuven, bekwam een master diploma economie van Northwestern University en promoveerde tot doctor in de geschiedenis in Leuven met een thesis getiteld "Huizenbouw en economische ontwikkeling. Reconstructie en analyse van de bruto binnenlandse kapitaalvorming in woongebouwen in België tussen 1890 en 1960".

Hij werkte van 1989 tot 1993 als senior economist aan de Kredietbank alvorens in 1993 over te stappen naar de academische wereld en aan zijn alma mater de trappen te doorlopen van assistent tot gewoon hoogleraar economie en economische geschiedenis. Hij is sinds 1999 ook als onderzoeksadviseur verbonden aan …Lees verder op Wikipedia