Een meisje van Afrikaanse origine wordt zwaar getraumatiseerd aangetroffen in de polders van het Grensland tussen Vlaanderen en Nederland. Tara (Jasmine Sendar), een rechercheur uit Rotterdam, en Bert (Koen De Bouw), een psychiater uit Antwerpen, proberen te achterhalen wat er met haar is gebeurd.
Taal
Nederlands
Uitgever
Segunda, © 2019
3 dvd-video's
Oorspr. opname
2019
Speelduur
ca. 410 min.
Aantekening
Taalkeuze: Nederlands, audiodescriptie in het Nederlands Ondertiteling: Nederlands
EAN
5413952194287

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Belgisch-Nederlandse misdaadserie, geregisseerd door Erik de Bruyn (J. Kessels; De president) naar een idee van De Bruyn en Rik D’hiet met Jasmine Sendar (Dit zijn wij; Onderweg naar morgen) in haar eerste hoofdrol naast Koen de Bouw (Torpedeo; De zaak Alzheimer) en verder onder meer Fedja van Huêt en Monic Hendrickx. In de polders van Zeeuws-Vlaanderen, op de grens met België, wordt een zwaar getraumatiseerde jonge vrouw van Afrikaanse afkomst gevonden. Waarschijnlijk is zij het slachtoffer van mensenhandel. Tara Dessel, een rechercheur uit Rotterdam, en Bert Dewulf, een psychiater uit Antwerpen, proberen te achterhalen wat er met haar is gebeurd. Ze stuiten op een misdaadnetwerk dat sterk verbonden is met de bewoners van de grensstreek, inclusief de politie. Tara, een zwarte vrouw uit Rotterdam, krijgt te maken met wantrouwen tegen de politie uit de grote stad en ook met seksisme en racisme. Omar Laribi (delagarde.nl): ‘(…) Grenslanders begeeft zich ver van de realiteit. Dat is op z…Lees verder

Over Erik De Bruyn

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Ron Dangus

Erik De Bruyn (Antwerpen, 4 november 1959) werkt als milieuambtenaar bij de stad Antwerpen en was als Belgisch politicus actief tot 2012.

Levensloop

Socialistische Partij

Als student scheikunde sloot hij zich aan in 1979 bij de studentenorganisatie van de SP. In de jaren 1980 raakte hij in de Antwerpse SP-afdeling en in de bredere arbeidersbeweging bekend als een man van de linkerzijde van de partij en onderhield hij nauwe contacten met Vonk. Om het protest tegen het Generatiepact een stem te geven binnen de sp.a, richtte hij in 2005 de beweging sp.a rood op. Hij organiseerde mee het verzet tegen de bouw van de Lange Wapper in Antwerpen, zowel binnen de sp.a als daarbuiten.

De Bruyn verkreeg nationale bekendheid als tegenkandidaat van Caroline Gennez bij de voorzittersverkiezingen van de sp.a in 2007. Tijdens de campagne noemde Caroline Genn…Lees verder op Wikipedia