Boek
Nederlands

Dr. Gerald Gribus' grenzeloze griezelgalerij

Erik Kriek (auteur), Rob Westendorp (designer)
+1
Dr. Gerald Gribus' grenzeloze griezelgalerij
×
Dr. Gerald Gribus' grenzeloze griezelgalerij Dr. Gerald Gribus' grenzeloze griezelgalerij

Dr. Gerald Gribus' grenzeloze griezelgalerij

Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
De griezelgalerij van dr. Gerald Gribus bestaat uit eindeloos veel griezels, zoals de moddervette slijmblubber, de oliedomme reuzencycloop of de rottende dwaalzombie. Door de spiraalband en pagina's in drie stroken kunnen steeds andere combinaties worden gemaakt. Met grappige kleurenillustraties. Vanaf ca. 7 jaar.
Titel
Dr. Gerald Gribus' grenzeloze griezelgalerij
Auteur
Erik Kriek
Designer
Rob Westendorp
Taal
Nederlands
Parallelle titel
Dokter Gerald Gribus' grenzeloze griezelgalerij
Uitgever
Amsterdam: Rubinstein, 2017
[64] p. : ill.
Aantekening
Mix en match boek. Met deze bijzondere griezelgalerij kan je eindeloos variëren en combineren, waardoor je letterlijk grenzeloos griezels kan genereren.
ISBN
9789047623427 (hardback in ringband)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 43 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De moddervette slijmblubber, de oliedomme reuzencycloop, de rottende dwaalzombie. Het zijn drie willekeurige namen van griezels die dr. Gerald Gribus heeft verzameld in zijn grenzeloze griezelgalerij. De collectie enge types is echter nog lang niet compleet. Dr. Gribus heeft de sloten verbroken zodat er allerlei nieuwe griezelfiguren gecreëerd kunnen worden. Een zogenoemd mix en match-boek waarbij je bijvoorbeeld de moddervette reuzenzombie kunt maken. Elke pagina is doorgesneden zodat drie losse stroken ontstaan, die los van elkaar omgeklapt kunnen worden en grafisch op elkaar aansluiten in de krachtige, humoristische kleurenillustraties van de bekende striptekenaar. Op deze wijze ontstaan talloze nieuwe griezels. De tekst bestaat, naast de inleiding waarin dr. Gribus ons uitnodigt een kijkje te nemen in zijn afschrikwekkende galerij, uit steeds één woord op de achterzijde van elk van de drie stroken. Zo onstaan steeds nieuwe grappige namen. Een spiraal binnen de band zorgt voor ste…Lees verder

Over Erik Kriek

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door 1Veertje

Erik Kriek (Amsterdam, 18 november 1966) is een Nederlands striptekenaar en illustrator. Hij staat vooral bekend om zijn reeks Gutsman (1994).

Hij werkt als illustrator onder andere voor De Nacht van de Wansmaak, VPRO, de Volkskrant, Vrij Nederland, Schokkend Nieuws, Weltwoche en de kaften van de Nederlandse Tolkien-uitgaven van Meulenhoff. De meeste van zijn boeken worden in Nederland uitgegeven door uitgeverij Oog & Blik.

Het Onzienbare en andere verhalen, zijn bundel uit 2012 van zes korte strips naar de verhalen van H.P. Lovecraft, is ook in het Spaans, Frans, Italiaans en Duits uitgegeven.

Erik Kriek verstripte in 2016 vijf "murder ballads" (onder anderen van Nick Cave, Steve Earle en Gillian Welch) in In the pines, 5 murder ballads. Kriek tekende deze strip in zwart-wit met telkens een steunkleur, met een sfeervolle setting en landschappen. Op de bijhorende cd vertolkte Erik Kriek de v…Lees verder op Wikipedia