Boek
Nederlands

Mika, het beertje dat niet slapen wilde

Erik Kriek (auteur)
+1
Mika, het beertje dat niet slapen wilde
×
Mika, het beertje dat niet slapen wilde Mika, het beertje dat niet slapen wilde

Mika, het beertje dat niet slapen wilde

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Beertje Mika groeit op in de bossen van Noord-Amerika. Als het winter wordt, hoort hij dat het tijd is voor de winterslaap. Maar Mika wil heel graag het noorderlicht zien waarover Uil heeft verteld. Prentenboek met illustraties in natuurlijke kleuren. Vanaf ca. 4 jaar.
Titel
Mika, het beertje dat niet slapen wilde / tekst en ill. Erik Kriek
Auteur
Erik Kriek
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Rubinstein, 2016
[28] p. : ill.
ISBN
9789047622086 (hardback)
Plaatsingssuggestie
Seizoenen - Weer (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 17 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Mika is een jonge, bruine beer en groeit op in Noord-Amerika. Ieder moment leert hij nieuwe dingen en in dit geval maakt hij kennis met sneeuw en de naderende winter. Maar als Uil hem vertelt dat beren de hele winter slapen, schrikt Mika een beetje. Hij wíl helemaal niet slapen. Zeker niet als Uil vertelt dat hij op een boomtak blijft zitten om naar het Noorderlicht te kijken. Dat wil Mika niet missen. Dus als Mika, Mama Beer en Papa Beer het hol hebben betrokken (en zijn ouders slapen), sluipt Mika stiekem naar buiten, om op zoek te gaan naar het Noorderlicht. Na een lange zoektocht vindt hij Uil en kijken ze samen naar de betoverende lucht. Als zijn ouders hem ongerust komen zoeken, zijn ze ook onder de indruk van het schouwspel en gelukkig niet boos. De Gouden Boekjes, veelal met kleurrijke illustraties en relatief weinig tekst, bestaan al generaties lang. De nostalgische tekeningen zijn gemaakt met een beperkt kleurpalet van natuurlijke tinten; ze zijn sfeervol en sluiten goed aan…Lees verder

Over Erik Kriek

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door 1Veertje

Erik Kriek (Amsterdam, 18 november 1966) is een Nederlands striptekenaar en illustrator. Hij staat vooral bekend om zijn reeks Gutsman (1994).

Hij werkt als illustrator onder andere voor De Nacht van de Wansmaak, VPRO, de Volkskrant, Vrij Nederland, Schokkend Nieuws, Weltwoche en de kaften van de Nederlandse Tolkien-uitgaven van Meulenhoff. De meeste van zijn boeken worden in Nederland uitgegeven door uitgeverij Oog & Blik.

Het Onzienbare en andere verhalen, zijn bundel uit 2012 van zes korte strips naar de verhalen van H.P. Lovecraft, is ook in het Spaans, Frans, Italiaans en Duits uitgegeven.

Erik Kriek verstripte in 2016 vijf "murder ballads" (onder anderen van Nick Cave, Steve Earle en Gillian Welch) in In the pines, 5 murder ballads. Kriek tekende deze strip in zwart-wit met telkens een steunkleur, met een sfeervolle setting en landschappen. Op de bijhorende cd vertolkte Erik Kriek de v…Lees verder op Wikipedia