Boek
Nederlands
Titel
Eifel, Moezel
Auteur
Erik Nieuwenhuis Inge Pieters
Taal
Nederlands
Uitgever
Den Haag: ANWB, 2004 | Andere uitgaves
128 p. : ill.
ISBN
90-18-01763-9
Plaatsingssuggestie
Duitsland 995.3 (SISO) Eifel - Moezel - Rijn (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

ANWB-gids uit de serie Actief & Anders, gericht op liefhebbers van een actieve vakantie in de vanuit Nederland snel te bereiken en populaire Eifel-Moezelstreek. Na een opsomming van niet te missen topics volgen bijzonderheden over de aanrijroutes, het gebied zelf, aanbevolen dagtochten (veertien wandeltochten, vijf fietsroutes en een kanotocht), mogelijkheden voor activiteiten en een ABC van de streek. In kort bestek levert het boekje veel informatie en verwijst het naar gedetailleerde hulpbronnen ter plaatse, die als nodige aanvullende informatie moeten dienen. Het taalgebruik is persoonlijk en bewust populair. De vormgeving en opmaak zijn uiterst aantrekkelijk met mooie kleurenfoto's en heldere kaartjes. Voor wie meer informatie wil, is de gids 'Rijn, Eifel, Moezel' van de ANWB een alternatief. Door het handzame formaat is deze gids wel makkelijk mee te nemen. Met register.

Over Erik Nieuwenhuis

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Stunteltje

Erik Nieuwenhuis is een Nederlands schrijver. In 2010 verscheen bij uitgeverij Nieuw Amsterdam zijn debuutroman Een gat in de lucht. Deze roman was een van de drie genomineerden voor de Academica Literatuurprijs 2012. In 2012 verscheen de tweede roman van Nieuwenhuis, Man van de wereld, bij uitgeverij Thomas Rap.

In de jaren 90 verschenen verhalen van Nieuwenhuis in literaire tijdschriften als Millennium, Maatstaf en Schrijver & Caravan, waarvan hij ook een van de oprichters was. In 1996 ontving Nieuwenhuis het Hendrik de Vries-stipendium voor een selectie uit zijn verhalen. In 2016 werd hem het Belcampo Stipendium toegekend.

In 2010 publiceerde uitgeverij AFDH de bundel Woordsoep, een bundeling van een aantal columns van de website "woordsoep".

Verder werkte hij mee aan het boek Motorrrraria (uitgeverij AFdH). Hij schrijft literaire columns op de website van het tijdschrift Tzum en ultrakorte …Lees verder op Wikipedia

Suggesties