Boek
Nederlands
Dé reisgids voor de actieve vakantieganger. Met dagtochten, wandelingen en fietsroutes, waarvan de beginpunten zijn voorzien van navigatiecodes voor Garmin of TomTom.
De ANWB Actief gids Eifel, Moezel is bedoeld voor actieve reizigers die binnen Europa op vakantie gaan en ter plekke de omgeving willen verkennen door het maken van dagtochten per fiets, te voet of met de auto. De wandel- en fie
Titel
Eifel, Moezel
Auteur
Erik Nieuwenhuis Inge Pieters Angela Heetvelt
Taal
Nederlands
Editie
5
Uitgever
Den Haag: ANWB, 2013 | Andere uitgaves
146 p. : ill.
ISBN
9789018036201 (paperback)
Plaatsingssuggestie
Duitsland 995.3 (SISO) Duitsland ; Eifel - Moezel - Rijn (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De Eifel en de Moezel: mooie gebieden met veel landschappelijke variatie, prachtige vakwerkhuizen, Romeinse overblijfselen... Kortom, een streek die het bezoeken meer dan waard is en op maar een paar uur van bij ons. Om er vanuit Nederland te raken zijn drie routes aangeduid, een ervan loopt over Belgisch grondgebied. De steden die op de doorgangsroutes liggen, worden verkend en er wordt verwezen naar de voornaamste bezienswaardigheden. Zo worden voor ons land Luik en Eupen belicht. Het gebied van Eifel en Moezel wordt in drie delen opgesplitst, Nord-, Süd- en Vulkaaneifel. Boeiende plaatsen en interessante monumenten onderweg worden beschreven, met aanduiding van nuttige adressen en parkeerplaatsen.

Deze reeks gidsen is in de eerste plaats bestemd voor reizigers die zich in deze regio actief willen ontspannen tijdens de vakantie. Er zijn heel wat wandel- en fietspaden die bewegwijzerd zijn en hier duidelijk worden beschreven, o.m. met het aantal kilometers, duur, begin- en ein…Lees verder
ANWB-gids uit de serie Actief, gericht op liefhebbers van een actieve vakantie in de vanuit Nederland snel te bereiken en populaire Eifel-Moezelstreek. De hoofdmoot bestaat uit beschrijvingen van 15 wandeltochten, 5 fietstochten, een stadswandeling (Keulen) en 9 autotochten. Ze zijn redelijk gedetailleerd beschreven, ieder met een duidelijk kaartje, en veelal met kleurenfoto. Van alle wandel- en fietsroutes kunnen GPS-tracks worden gedownload. Aan de tochten gaan plaatsbeschrijvingen vooraf. Zoals gebruikelijk in deze ANWB-reeks wordt de gids afgesloten met een ABC met praktische toeristische gegevens en een register. Een overzichtskaart en gedetailleerde kaartjes bij elke dagtocht evenals verscheidene kleurenfoto's completeren deze kleine gids voor een actieve vakantie. Een handig en goed uitgevoerd gidsje met afzonderlijke kleuren voor de diverse hoofdstukken. Kleine druk.

Over Erik Nieuwenhuis

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Stunteltje

Erik Nieuwenhuis is een Nederlands schrijver. In 2010 verscheen bij uitgeverij Nieuw Amsterdam zijn debuutroman Een gat in de lucht. Deze roman was een van de drie genomineerden voor de Academica Literatuurprijs 2012. In 2012 verscheen de tweede roman van Nieuwenhuis, Man van de wereld, bij uitgeverij Thomas Rap.

In de jaren 90 verschenen verhalen van Nieuwenhuis in literaire tijdschriften als Millennium, Maatstaf en Schrijver & Caravan, waarvan hij ook een van de oprichters was. In 1996 ontving Nieuwenhuis het Hendrik de Vries-stipendium voor een selectie uit zijn verhalen. In 2016 werd hem het Belcampo Stipendium toegekend.

In 2010 publiceerde uitgeverij AFDH de bundel Woordsoep, een bundeling van een aantal columns van de website "woordsoep".

Verder werkte hij mee aan het boek Motorrrraria (uitgeverij AFdH). Hij schrijft literaire columns op de website van het tijdschrift Tzum en ultrakorte …Lees verder op Wikipedia

Suggesties