Braille
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Professor S. en de gestolen breinbril

Erik Scherder (auteur), Fred Diks (auteur), Mariëlla van de Beek (auteur)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Tycho, die in een rolstoel zit, kan supergoed tennissen en wil meedoen aan de Paralympische Spelen. Professor S., de beroemde opa van zijn klasgenoot Zhé, heeft een breinbril uitgevonden, waarmee hij Tycho kan helpen. Maar dan wordt de professor ontvoerd en twee breinbrillen gestolen. Met veel informatie over de hersenen.
Onderwerp
Verdwijningen, Hersenen
Titel
Professor S. en de gestolen breinbril
Auteur
Erik Scherder Fred Diks Mariëlla van de Beek
Taal
Nederlands
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2020
6 banden
Oorspr. uitgever
Volt
Aantekening
Gemaakt in Nederland

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Over Erik Scherder

CC BY 3.0 - Foto van/door DWDD

Erik Scherder (Amsterdam, 1 december 1951) is een Nederlandse hoogleraar neuropsychologie die verbonden is aan de Vrije Universiteit in Amsterdam (VU).

Daarnaast is hij als hoogleraar Bewegingswetenschappen verbonden aan de Rijksuniversiteit Groningen en ontving hij op 24 september 2021 een eredoctoraat aan de Open Universiteit Heerlen.

Scherder doorliep eind jaren zeventig de opleiding tot fysiotherapeut en was vervolgens werkzaam in de Valeriuskliniek in Amsterdam. Daarna volgde hij aan de Vrije Universiteit van Amsterdam de studie psychologie, met een specialisatie in neuropsychologie, waarin hij in 1995 promoveerde bij Dick Swaab.

In 2002 werd hij benoemd tot bijzonder hoogleraar aan diezelfde universiteit. Daarna volgde een benoeming tot hoogleraar Bewegingswetenschappen aan de Rijksuniversiteit in Groningen (RuG). Enkele jaren later keerde hij terug naar de VU in Amsterdam, waar hij sindsdien verbonden is als hoogleraar leiding geeft aan de afdeling…Lees verder op Wikipedia

Suggesties