Daisy
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Professor S. en de gestolen breinbril

Erik Scherder (auteur), Fred Diks (auteur), Mariëlla van de Beek (auteur)
+1
Professor S. en de gestolen breinbril
×
Professor S. en de gestolen breinbril Professor S. en de gestolen breinbril
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Tycho, die in een rolstoel zit, kan supergoed tennissen en wil meedoen aan de Paralympische Spelen. Professor S., de beroemde opa van zijn klasgenoot Zhé, heeft een breinbril uitgevonden, waarmee hij Tycho kan helpen. Maar dan wordt de professor ontvoerd en twee breinbrillen gestolen. Met veel informatie over de hersenen.
Onderwerp
Verdwijningen, Hersenen
Titel
Professor S. en de gestolen breinbril
Auteur
Erik Scherder Fred Diks Mariëlla van de Beek
Taal
Nederlands
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2020
1 cd
Speelduur
2:52
Oorspr. uitgever
Volt
Aantekening
Nederlandse stem Stem: Man
CDR
a472113

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Tycho zit na een dwarslaesie in een rolstoel. Hij kan supergoed tennissen en wil zich plaatsen voor de Paralympische Spelen. Als klasgenoot van Brian en Zhé verneemt hij dat de beroemde opa van Zhé, professor S., een breinbril heeft uitgevonden. Met die bril kun je in de hersenen van een ander kijken en hun handelen beïnvloeden. Dan wordt de professor ontvoerd en twee breinbrillen gestolen. Kunnen Brian en Zhé de professor, maar ook Tycho, op tijd redden? Het fictieve verhaal bevat een gezonde dosis spanning en eindigt wensvervullend. Na elk hoofdstuk wordt het verhaal onderbroken met hersenfeitjes, een waanzinnig weetje of vraagje. Het taalgebruik bij de hersenfeitjes is aanzienlijk moeilijker is dan het in eenvoudige bewoordingen geschreven avontuur. In totaliteit een geslaagde mix van fictie en non-fictie. Tweede boek, los te lezen van 'Professor S. en de verslaafde koning', van de door mediaoptredens bekende hoogleraar neuropsychologie en bewegingswetenschappen dat hij schreef in …Lees verder

Over Erik Scherder

CC BY 3.0 - Foto van/door DWDD

Erik Scherder (Amsterdam, 1 december 1951) is een Nederlandse hoogleraar neuropsychologie die verbonden is aan de Vrije Universiteit in Amsterdam (VU).

Daarnaast is hij als hoogleraar Bewegingswetenschappen verbonden aan de Rijksuniversiteit Groningen en ontving hij op 24 september 2021 een eredoctoraat aan de Open Universiteit Heerlen.

Scherder doorliep eind jaren zeventig de opleiding tot fysiotherapeut en was vervolgens werkzaam in de Valeriuskliniek in Amsterdam. Daarna volgde hij aan de Vrije Universiteit van Amsterdam de studie psychologie, met een specialisatie in neuropsychologie, waarin hij in 1995 promoveerde bij Dick Swaab.

In 2002 werd hij benoemd tot bijzonder hoogleraar aan diezelfde universiteit. Daarna volgde een benoeming tot hoogleraar Bewegingswetenschappen aan de Rijksuniversiteit in Groningen (RuG). Enkele jaren later keerde hij terug naar de VU in Amsterdam, waar hij sindsdien verbonden is als hoogleraar leiding geeft aan de afdeling…Lees verder op Wikipedia

Suggesties