Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:
Zeven personen, die in 1961 als baby in een gerenommeerd Deens kindertehuis werden opgevangen en ter adoptie zijn afgestaan, ontmoeten elkaar ruim veertig jaar later na de ontvangst van een mysterieuze brief.
Onderwerp
Adoptie, Identiteit
Titel
Het zevende kind
Auteur
Erik Valeur 1955-
Vertaler
Angélique de Kroon
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Deens
Oorspr. titel
Det syvende barn
Uitgever
Amsterdam: Cargo, 2016 | Andere uitgaven
Verschijningsdatum
15-02-2016
ISBN
9789023498759 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Het gerenommeerde Kongslund kindertehuis bestaat al vijfentwintig jaar als in het voorjaar van 1961 zeven baby’s in de zuigelingenkamer, de z.g. 'olifantjeskamer', worden opgevangen. Een van de kinderen draagt een geheim, dat tegen elke prijs verborgen moet blijven. Geheimhouding van de namen van de biologische ouders is essentieel. Daarom worden de twee meisjes en vijf jongens speciaal behandeld in hun adoptieproces. Veertig jaar later wordt een onbekende vrouw dood gevonden in de buurt van het kindertehuis. Kort daarop ontvangen betrokkenen van destijds een anonieme brief, waarmee de zoektocht naar het ene speciale kind begint. Het zorgt voor grote opschudding bij de machtigste leiders van Denemarken. Debuutroman, in Denemarken met diverse prijzen bekroond. Boeiend verhaal door de bijzondere zoektocht, verteld door het kind dat haar hele leven in het tehuis bleef als pleegkind van de directrice. Helaas is het soms wat langdradig door de vele herhalingen. Goede karaktertekening. Lang…Lees verder

Over Erik Valeur

Erik Valeur (Kopenhagen, 2 september 1955) is een Deens journalist en schrijver van misdaadromans.

Biografie

Erik Viggo Valeur werd in 1955 geboren in Kopenhagen en begon zijn carrière als journalist bij het Deens dagblad Berlingske. In 1985 richtte hij samen met twee collega’s Månedsbladet Press op. Daarna was hij werkzaam bij Danmarks Radio waar hij de documentairegroep leidde van de radiozender P1. Hij ontving samen met Christian Nordkap en Lars Rugaard de Kryger-prisen (1994) en de Calvingprisen (1995) voor hun verslaggeving over de rellen op 3 mei 1993 in Nørrebro naar aanleiding van het Verdrag van Maastricht. Hij is ook regelmatig mediacommentator bij onder andere de kranten Politiken en Jyllands-Posten. Hij was in 2002 mederedacteur van Magtens Bog, een boek over politieke Deense schandalen waaronder ambtenarenzaken in Randers Kommune ten tijde van Keld Hüttel en de Sontbrug.

In 2011 pub…Lees verder op Wikipedia