Daisy
Nederlands

Schipbreuk van een leven

Erik Valeur (auteur), Angélique de Kroon (vertaler)
Als de 90-jarige moeder van de Deense premier is ontvoerd, blijken twee mensen die met elkaar bij een vuurtoren aan de praat raken, haar vroeger gekend te hebben.
Onderwerp
Ouder-kindrelatie
Titel
Schipbreuk van een leven
Auteur
Erik Valeur 1955-
Vertaler
Angélique de Kroon
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Deens
Oorspr. titel
Logbog fra et livsforlis
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2016
1 cd
Speelduur
19:37
Oorspr. uitgever
Cargo
Aantekening
Nederlandse stem Stem: Vrouw
CDR
a447873

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Denemarken is in rep en roer als de negentigjarige moeder van de premier is ontvoerd uit het verzorgingshuis waar ze sinds kort woont. Er start een grootscheeps politieonderzoek, maar dat levert weinig op en de politie tast volledig in het duister als de moeder overleden, maar zonder sporen van geweld, wordt gevonden in een kelder vlakbij. Elders, bij de vuurtoren waarvan hij het huisje bewoont, wordt Viggo Larssen eerst in de gaten gehouden en later aangesproken door een vrouw. Dan groeit er een band en herkenning tussen de twee en blijken ze niet alleen elkaar van vroeger te kennen, maar zijn er ook verbindingen tussen beide plots. De Deense journalist (1955) debuteerde met de thriller ‘Het zevende kind’*, die meermaals werd bekroond en ook in ons land een besteller was. Zijn tweede is ook weer uitstekend opgebouwd en verbindt knap de twee boeiende verhaallijnen met elkaar tot een meeslepende, spannende thriller over de loyaliteit van kinderen naar hun familie. Prettig leesbare vert…Lees verder

Over Erik Valeur

Erik Valeur (Kopenhagen, 2 september 1955) is een Deens journalist en schrijver van misdaadromans.

Biografie

Erik Viggo Valeur werd in 1955 geboren in Kopenhagen en begon zijn carrière als journalist bij het Deens dagblad Berlingske. In 1985 richtte hij samen met twee collega’s Månedsbladet Press op. Daarna was hij werkzaam bij Danmarks Radio waar hij de documentairegroep leidde van de radiozender P1. Hij ontving samen met Christian Nordkap en Lars Rugaard de Kryger-prisen (1994) en de Calvingprisen (1995) voor hun verslaggeving over de rellen op 3 mei 1993 in Nørrebro naar aanleiding van het Verdrag van Maastricht. Hij is ook regelmatig mediacommentator bij onder andere de kranten Politiken en Jyllands-Posten. Hij was in 2002 mederedacteur van Magtens Bog, een boek over politieke Deense schandalen waaronder ambtenarenzaken in Randers Kommune ten tijde van Keld Hüttel en de Sontbrug.

In 2011 pub…Lees verder op Wikipedia