Boek
Nederlands

Duifvleugels stilte

Erin Hunter (auteur), Ans van der Graaff (vertaler)
+1
Duifvleugels stilte
×
Duifvleugels stilte Duifvleugels stilte
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Wanneer de kat Duifvleugels haar speciale krachten verliest, moet ze zich aanpassen aan het leven als gewoon roofdier. Vanaf ca. 10 jaar.
Onderwerp
Katten
Titel
Duifvleugels stilte
Auteur
Erin Hunter
Vertaler
Ans van der Graaff
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Dovewing's Silence
Uitgever
Kalmthout: Pelckmans, 2022
130 p.
Aantekening
Mini avontuur
ISBN
9789464291773 (paperback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Een spannend jeugdboek over katten en avontuur. De lezer volgt de kat Duifvleugels. De speciale krachten van Duifvleugels zijn verdwenen en dus zal ze als gewoon roofdier verder moeten leven. ‘Duifvleugels stilte’ is vlot en meeslepend geschreven. Erin Hunter (1978) is een internationaal bekende Britse auteur. Ze schreef meerdere boeken. Haar werk werd in meer dan twintig landen uitgegeven. Het boek maakt deel uit van de serie: 'Warrior Cats’. Het boek is los te lezen en speelt na de gebeurtenissen uit 'De laatste hoop*'. Geschikt voor lezers vanaf ca. 10 jaar.

Over Erin Hunter

Erin Hunter is een pseudoniem dat wordt gebruikt door een schrijverscollectief bestaande uit Cherith Baldry, Kate Cary, Tui Sutherland, Gillian Philip, Inbali Iserles en Victoria Holmes als redactrice. Erin Hunter is vooral bekend van de boekenserie Warrior Cats. Andere werken die onder dit pseudoniem worden uitgegeven zijn de series Seekers, Bravelands en Survivor dogs.

Op Sutherland na, die in de Verenigde Staten woont, wonen alle schrijfsters in het Verenigd Koninkrijk. Het idee voor Warrior Cats en Seekers komt van Holmes, die de personages en verhaallijnen bedenkt. Baldry, Cary en Sutherland, die elkaar nog nooit ontmoet hebben en voornamelijk via e-mail communiceren, zijn verantwoordelijk voor het schrijven van de manuscripten. Holmes verricht redactiewerk om ervoor te zorgen dat het hele boek leest alsof het door één schrijfster geschreven is (Erin Hunter). Philip en Iserles voegden zich als laatste bij het collectief e…Lees verder op Wikipedia

Suggesties