Boek
Nederlands

De gezondste opa van Europa

Erna Sassen (auteur), William Cortvriendt (auteur), Geert Gratama (illustrator)
+1
De gezondste opa van Europa
×
De gezondste opa van Europa De gezondste opa van Europa
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
John, de oppasopa van Maaike, is veel te dik. Maaike is bezorgd om opa en besluit hem te helpen om gezonder te leven. Met tips om gezonder te leven en enkele recepten. Vanaf ca. 9 jaar.
Onderwerp
Gezondheid, Voeding
Titel
De gezondste opa van Europa
Auteur
Erna Sassen William Cortvriendt
Illustrator
Geert Gratama
Taal
Nederlands
Uitgever
Hilversum: Uitgeverij Lucht BV, 2019
143 p. : ill.
ISBN
9789492798381 (paperback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Opa John, de oppasopa van Maaike, is veel te dik. En zijn varkentje Katharina groeit al net zo hard. Maaike is bezorgd en oma Guusje ook, maar opa John is erg eigenwijs. En hij vindt dat oma Guusje veel te vaak met de sportieve Nico op stap gaat. In achtentwintig korte hoofdstukken wordt een eenvoudig verhaal verteld waarin de gevaren van overgewicht en het promoten van een gezonde leefstijl voorop staan. Het varkentje als huisdier brengt humor in het verder vrij kabbelende verhaal. Onder de lopende verhaaltekst zijn voetnoten opgenomen waarin toelichting staat over voeding en gezondheid, gebaseerd op de mening van coauteur William Cortvriendt. Tussendoor zijn de recepten opgenomen die Maaike voor opa John maakt. De humoristische kleurentekeningen passen bij het verhaal en het is een goede vondst om kinderen via het ‘opvoeden’ van een opa te leren hoe ze ook zelf gezonder kunnen eten. Auteur Erna Sassen is actrice en schrijfster van jeugdboeken. Met 'Er is geen vorm waarin ik pas' won…Lees verder

Over Erna Sassen

Erna Sassen (Beverwijk, 26 april 1961) is een Nederlands actrice, kinderboekenschrijfster, theatermaakster en voormalig radiopresentatrice.

Carrière

Sassen volgde een opleiding aan de Academie voor Kleinkunst in Amsterdam. Ze werd in Nederland een nationale bekendheid doordat ze vanaf 1988 drie seizoenen de rol van verpleegkundige Suzanne Lievegoed vertolkte in de televisieserie Medisch Centrum West. In deze tijd presenteerde ze tevens samen met Paul van der Lugt als opvolger van Paul de Leeuw het KRO radioprogramma de Zalige Liefdeslijn. Later timmerde ze vooral aan de weg in musicals en toneelvoorstellingen, onder andere in samenwerking met Frank Groothof.

In 2004 debuteerde ze als schrijfster met het kinderboek De gemeenste opa van Europa. Tussen 2004 en 2007 publiceerde ze nog eens vier kinderboeken. In 2018 werd het boek Er is geen vorm waarin ik pas bekroond met de G…Lees verder op Wikipedia

Suggesties