Boek
Nederlands
"Vijfenveertig jaar na de bevrijding brengt Cel 269 nog steeds een verrassende kijk op de turbulente repressietijd. Gekruid met de nodige anekdotiek brengt Claes een sereen verslag van het onrecht dat hij moest ondergaan."
Titel
Cel 269 / Claes, Ernest ; met tek. van De Frenne, Coen
Auteur
Ernest Claes
Illustrator
Koen De Frenne
Taal
Nederlands
Uitgever
Tielt: Lannoo, 1990 | Andere uitgaves
150 p. : ill.
ISBN
90-209-1801-X

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 34 keer in Vlaamse bibliotheken

Over Ernest Claes

Andreas Ernestus Josephus (Ernest) Claes (Zichem, 24 oktober 1885 – Elsene, 2 september 1968) was een Belgische schrijver.

Hij is beroemd geworden door het boek De Witte, een streekroman over een belhamel in humoristische stijl. In Vlaanderen was hij een van de meest gelezen schrijvers. Enkele van zijn werken werden gepubliceerd onder het pseudoniem G. van Hasselt.

Levensloop

Claes werd geboren in een landbouwersgezin met negen kinderen. Zijn moeder (Maria Theresia Lemmens) en zijn vader (Petrus Josephus Claes) moesten hard werken en waren beiden afstammelingen van generaties van landbouwersfamilies te Zichem. Als kind zou hij soms lui, koppig en ongehoorzaam zijn. Op school, tijdens strafstudie, las hij in De Leeuw van Vlaanderen, een werk van Hendrik Conscience.

Na zijn plechtige communie werkte hij in de drukkerij van de Abdij van Averbode. Vanaf 1898 tot 1905 studeerde hij aan het Aartsbissch…Lees verder op Wikipedia