Boek
Nederlands
"Voor dit jaarboek van het Ernest Claesgenootschap viel de keuze op een selectie uit zijn meesterlijke novellen, en dit op basis van hun literaire waarde. Het authentieke kunstenaarschap van Claes wordt hier nog maar eens duidelijk en in al zijn verscheidenheid aangetoond. De prachtige illustraties zijn van de hand van Paul Contryn."
Titel
De grote verteller / Claes, Ernest ; samenst. en uitleiding 'Ernest Claes, begaafd verteller' door Keersmaekers, Gust ; ill. van Contryn, Paul
Auteur
Ernest Claes
Illustrator
Paul Contryn
Samensteller
August Keersmaekers
Taal
Nederlands
Uitgever
Winksele: Ernest Claesgenootschap, 1996 | Andere uitgaves
142 p. : ill.
ISBN
90-209-2933-X (hardback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Over Ernest Claes

Andreas Ernestus Josephus (Ernest) Claes (Zichem, 24 oktober 1885 – Elsene, 2 september 1968) was een Belgische schrijver.

Hij is beroemd geworden door het boek De Witte, een streekroman over een belhamel in humoristische stijl. In Vlaanderen was hij een van de meest gelezen schrijvers. Enkele van zijn werken werden gepubliceerd onder het pseudoniem G. van Hasselt.

Levensloop

Claes werd geboren in een landbouwersgezin met negen kinderen. Zijn moeder (Maria Theresia Lemmens) en zijn vader (Petrus Josephus Claes) moesten hard werken en waren beiden afstammelingen van generaties van landbouwersfamilies te Zichem. Als kind zou hij soms lui, koppig en ongehoorzaam zijn. Op school, tijdens strafstudie, las hij in De Leeuw van Vlaanderen, een werk van Hendrik Conscience.

Na zijn plechtige communie werkte hij in de drukkerij van de Abdij van Averbode. Vanaf 1898 tot 1905 studeerde hij aan het Aartsbissch…Lees verder op Wikipedia

Suggesties