Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

De wonderbare tocht

Ernest Claes (auteur)

De wonderbare tocht

Doorheen heel het leven en werk van Ernest Claes loopt een 'mariale' draad. De Mariaverering en de jaarlijkse bedevaart naar Scherpenheuvel hebben in zijn herinneringen een vaste plaats. In 1933 verscheen de eerste editie van Toen Ons-Lieve-Vrouwke heuren Beeweg deed, een novelle geschreven in opdracht van de beroemde Maastrichtse uitgever A.A.M Stols. Voor latere edities veranderde Ernest Claes d
Onderwerp
Bijbel, Maria (heilige)
Titel
De wonderbare tocht
Auteur
Ernest Claes
Taal
Nederlands
Uitgever
Tielt: Lannoo, 1997
91 p. : ill.
ISBN
90-209-3169-5

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 29 keer in Vlaamse bibliotheken

Over Ernest Claes

Andreas Ernestus Josephus (Ernest) Claes (Zichem, 24 oktober 1885 – Elsene, 2 september 1968) was een Belgische schrijver.

Hij is beroemd geworden door het boek De Witte, een streekroman over een belhamel in humoristische stijl. In Vlaanderen was hij een van de meest gelezen schrijvers. Enkele van zijn werken werden gepubliceerd onder het pseudoniem G. van Hasselt.

Levensloop

Claes werd geboren in een landbouwersgezin met negen kinderen. Zijn moeder (Maria Theresia Lemmens) en zijn vader (Petrus Josephus Claes) moesten hard werken en waren beiden afstammelingen van generaties van landbouwersfamilies te Zichem. Als kind zou hij soms lui, koppig en ongehoorzaam zijn. Op school, tijdens strafstudie, las hij in De Leeuw van Vlaanderen, een werk van Hendrik Conscience.

Na zijn plechtige communie werkte hij in de drukkerij van de Abdij van Averbode. Vanaf 1898 tot 1905 studeerde hij aan het Aartsbissch…Lees verder op Wikipedia