Boek
Nederlands

In die nacht, zo schoon en stil ... : kerstmotieven uit zijn werk

Ernest Claes (auteur), Paul Contryn (illustrator), Rudolf Van de Perre (samensteller)

In die nacht, zo schoon en stil ... : kerstmotieven uit zijn werk

Genre:
"Dit boek bevat een unieke bundeling van alle kerstverhalen die Ernest Claes schreef tussen 1914 en 1963. Behalve het bekende Wannes Raps, verschijnen talrijke totaal onbekende facetten van deze schrijver, voor wie de belangstelling nog steeds groeit."
Onderwerp
Kerstmis
Titel
In die nacht, zo schoon en stil ... : kerstmotieven uit zijn werk / Claes, Ernest ; ingel. en samengest. door Van de Perre, Rudolf ; met tek. van Contryn, Paul
Auteur
Ernest Claes
Illustrator
Paul Contryn
Samensteller
Rudolf Van de Perre
Taal
Nederlands
Uitgever
Tielt: Lannoo, 1992
183 p. : ill.
ISBN
90-209-2122-3

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Over Ernest Claes

Andreas Ernestus Josephus (Ernest) Claes (Zichem, 24 oktober 1885 – Elsene, 2 september 1968) was een Belgische schrijver.

Hij is beroemd geworden door het boek De Witte, een streekroman over een belhamel in humoristische stijl. In Vlaanderen was hij een van de meest gelezen schrijvers. Enkele van zijn werken werden gepubliceerd onder het pseudoniem G. van Hasselt.

Levensloop

Claes werd geboren in een landbouwersgezin met negen kinderen. Zijn moeder (Maria Theresia Lemmens) en zijn vader (Petrus Josephus Claes) moesten hard werken en waren beiden afstammelingen van generaties van landbouwersfamilies te Zichem. Als kind zou hij soms lui, koppig en ongehoorzaam zijn. Op school, tijdens strafstudie, las hij in De Leeuw van Vlaanderen, een werk van Hendrik Conscience.

Na zijn plechtige communie werkte hij in de drukkerij van de Abdij van Averbode. Vanaf 1898 tot 1905 studeerde hij aan het Aartsbissch…Lees verder op Wikipedia

Suggesties