Boek
Nederlands

Dit is de sproke van broederke Valentijn

Ernest Claes (auteur), Koen De Frenne (illustrator), Peter Nissen (commentator)
"De geschiedenis van Broederke Valentijn is alleen een sproke van geluk. En over gelukkige mensen is er ‘niets’ te vertellen, tenzij kleinigheidjes, waarbij men niet mag vergeten dat alles betrekkelijk is."
Onderwerp
Kloosterleven
Titel
Dit is de sproke van broederke Valentijn / Ernest Claes ; bezorgd en gecommentarieerd door Peter Nissen, ... [et al.] ; tek. van De Frenne, Koen
Auteur
Ernest Claes
Illustrator
Koen De Frenne
Commentator
Peter Nissen
Taal
Nederlands
Uitgever
Tielt: Lannoo, 1988 | Andere uitgaves
90 p. : ill.
ISBN
90-209-1506-1

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 38 keer in Vlaamse bibliotheken

Over Ernest Claes

Andreas Ernestus Josephus (Ernest) Claes (Zichem, 24 oktober 1885 – Elsene, 2 september 1968) was een Belgische schrijver.

Hij is beroemd geworden door het boek De Witte, een streekroman over een belhamel in humoristische stijl. In Vlaanderen was hij een van de meest gelezen schrijvers. Enkele van zijn werken werden gepubliceerd onder het pseudoniem G. van Hasselt.

Levensloop

Claes werd geboren in een landbouwersgezin met negen kinderen. Zijn moeder (Maria Theresia Lemmens) en zijn vader (Petrus Josephus Claes) moesten hard werken en waren beiden afstammelingen van generaties van landbouwersfamilies te Zichem. Als kind zou hij soms lui, koppig en ongehoorzaam zijn. Op school, tijdens strafstudie, las hij in De Leeuw van Vlaanderen, een werk van Hendrik Conscience.

Na zijn plechtige communie werkte hij in de drukkerij van de Abdij van Averbode. Vanaf 1898 tot 1905 studeerde hij aan het Aartsbissch…Lees verder op Wikipedia

Suggesties