Blad­muziek
Italiaans

Canta con la musica di Eros Ramazzotti

Eros Ramazzotti (muziek)

Canta con la musica di Eros Ramazzotti

Titel
Canta con la musica di Eros Ramazzotti
Muziek
Eros Ramazzotti
Taal
Italiaans
Uitgever
Milano: Carisch, 2008
97 p. : ill. + 1 cd
Aantekening
Bezetting : piano, gitaar, zang
ISBN
9788850713448
Plaatsingssuggestie
788.47 (SISO) Songbooks ; Songbooks (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 1 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Eros Ramazotti is misschien wel de internationaal best verkochte Italiaanse superster. Net als zoveel Italiaanse zangers brak hij door op het Festival van San Remo en vanaf dat moment (1984) gingen de zaken en populariteit in een steil stijgende lijn. Ook in Nederland een van de geliefdste Italiaanse zangers. In deze verzamelbundel veel bekend repertoire zoals I belong to you - Più bella cosa - Cosa della vita en Adesso tu. Vijftien liedjes die twee keer zijn genoteerd. Als tekst met akkoordsymbolen (do-re-mi) en als compleet arrangement voor zang en gitaar met akkoorddigrammen (c-d-e). Grote troef in deze uitgave is de cd met goedklinkende backingtracks, die het origineel overtuigend benaderen. Graad 3. 97 blz. Carisch ML 2818.

Over Eros Ramazzotti

CC BY 2.0 - Foto van/door Ricardo Pastor from Alicante, España

Eros Luciano Walter Ramazzotti Molina (Rome, 28 oktober 1963), beter bekend als Eros Ramazzotti, is een Italiaans zanger, tekstschrijver, componist en muziekproducer en een van de internationaal bestverkopende artiesten uit Italië.

Biografie

Ramazzotti brak in 1984 door in Italië, toen hij het Festival van San Remo won met Terra promessa (vert. "Beloofde land"). Later werd hij internationaal bekend met hits als Se bastasse una canzone, Adesso tu, Musica è en Cose della vita. Dit laatste nummer, dat in 1993 verscheen, zong hij in 1998 nog eens in als duet met Tina Turner en daarmee behaalde hij opnieuw internationaal succes. Ramazzotti bracht tot 2004 negen originele albums uit, met daarop veelal zelf (mede) geschreven composities en daarnaast een album met hoogtepunten in 1997, en twee cd's met liveopnames van concerten. Behalve met Turner nam Ramazzotti duetten op met o.a. Cher, Joe Coc…Lees verder op Wikipedia