Boek
Frans

Psaumes balbutiés : livres d'heure de ma mère

Erwin Mortier (auteur), Marie Hooghe (vertaler)

Psaumes balbutiés : livres d'heure de ma mère

De moeder van Erwin Mortier lijdt aan Alzheimer. Ze heeft geen wilsbeschikking gemaakt en geleidelijk wordt ze door de ziekte overmeesterd. Haar zoon heeft dit wrede proces vastgelegd in een elegie over ouders en kinderen, liefhebben en verlies, over afscheid nemen en herinneren.
Titel
Psaumes balbutiés : livres d'heure de ma mère
Auteur
Erwin Mortier
Vertaler
Marie Hooghe
Taal
Frans
Oorspr. taal
Nederlands
Oorspr. titel
Gestameld liedboek : moedergetijden
Uitgever
Paris: Fayard, 2013
192 p.
ISBN
9782213671253

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 3 keer in Vlaamse bibliotheken

Over Erwin Mortier

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Michiel Hendryckx

Erwin Mortier (Nevele, 28 november 1965) is een Vlaamse schrijver. Hij groeide op in Hansbeke, een dorpje aan de zuidergrens van het Meetjesland en deelgemeente van Nevele. Mortier woont samen met radio- en televisiemaker Lieven Vandenhaute.

Opleiding

Mortier studeerde kunstgeschiedenis in Gent en behaalde daarnaast het diploma van psychiatrisch verpleegkundige. Van 1991 tot 1999 was hij als wetenschappelijk medewerker verbonden aan het Dr. Guislain Museum, waar hij werkte op het vlak van de geschiedenis van de psychiatrie. In deze periode publiceerde hij in diverse literaire tijdschriften als De Gids, De Revisor, Het Nieuw Wereldtijdschrift en Optima.

Schrijverscarrière

Sinds 1999 leeft Mortier uitsluitend van zijn pen. Hij heeft al verscheidene romans, novelles, dichtbundels en essays gepubliceerd. Een r…Lees verder op Wikipedia