Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Omdat mijn lichaam het wil : verhalen over lust

+1
Omdat mijn lichaam het wil : verhalen over lust
×
Omdat mijn lichaam het wil : verhalen over lust Omdat mijn lichaam het wil : verhalen over lust

Omdat mijn lichaam het wil : verhalen over lust

De auteur beschrijft haar erotische ontdekkingen en belevenissen.
Onderwerp
Lesbische vrouwen
Titel
Omdat mijn lichaam het wil : verhalen over lust
Auteur
Esmee Schenck de Jong 1992-
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Prometheus, 2023
140 p.
ISBN
9789044651812 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

'Ik wil lezers aanzetten hun innerlijke slet op te zoeken'

In Omdat mijn lichaam het wil biedt de Nederlandse debutante Esmee Schenck de Jong (30) een genereuze blik in haar ongebreidelde seksleven, van trio's tot bdsm-feesten. 'Iedereen wil toch weten hoe het er bij een orgie écht aan toegaat?'

'Ik wil lezers aanzetten om hun eigen verlangens te bevragen. En wie weet hun innerlijke slet op te zoeken", zegt Esmee Schenck de Jong. "Zoals ik dat ook bij mezelf voortdurend exploreer. Want seks is een van de dingen die ik het liefst doe."

In haar onverholen autobiografische debuut Omdat mijn lichaam het wil tekent Schenck de Jong haar lustvolle avonturen van de laatste jaren op, haar 'wildste orgieën in schoonschrift'. Uitgever Prometheus spreekt van een 'taboe- en genrevrij boek om als een grote reep chocola in een enkele zitting te verslinden'.

In het dagelijks leven bestiert Esmee Schenck de Jong een kinderboekhandel en zetelt ze in een jeugdboekenjury, nadat ze eerder in de zorg werkte, modellenwerk deed en voor VICE schreef. Maar wanneer ze 's avonds de winkeldeur achter zich dichtklapt, gaan regelmatig de seksuele remmen los - daar maakt de rijzige Amsterdamse geen geheim van. "Ik ben wel een beetje beducht hoe de buitenwereld op dit boek zal reageren"…Lees verder

Een bundeling persoonlijke verhalen over liefde, lust en seksualiteit. De auteur deelt haar erotische ervaringen, waarbij ze onder andere een onverwachte driehoeksverhouding met een studiegenoot krijgt, verschillende soorten orgasmes ontdekt, haar weg zoekt in de ethische non-monogamie en zowel opwindende als absurde avonturen beleeft. Een ode aan de liefde en de seksualiteit als een viering van het leven. In vlotte stijl en met gevoel voor taal geschreven, met (uiteraard) seksueel expliciete scènes. Geschikt voor een brede tot literaire lezersgroep. Esmee Schenck de Jong (1992) is schrijver en kinderboekverkoper. Voorheen werkte ze onder meer in de zorg, als B-model, als facilitair manager, in een museum en in een jeugdbibliotheek. Ze publiceerde eerder in de Volkskrant en op platforms als VICE en Stichting Lezen. 'Omdat mijn lichaam het wil' is haar literaire debuut.