Boek
Nederlands

Close-up

Esther Verhoef (auteur)
Nadat haar relatie na zeven jaar op de klippen is gelopen, leert een jonge vrouw tijdens een korte vakantie in Londen een fotograaf kennen: haar leven komt in een gevaarlijke stroomversnelling terecht.
Titel
Close-up
Auteur
Esther Verhoef 1968-
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Ambo|Anthos, 2021 | Andere uitgaves
344 p.
Verschijningsdatum
04-02-2021
ISBN
9789026356728 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 200 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Esther Verhoef is een rijzende ster aan het thrillerfirmament. Met Rendez-vous (Anthos, 2006) won ze in 2006 als eerste Nederlandse auteur de Zilveren Vingerafdruk, waarmee ze in het prestigieuze gezelschap kwam van Nicci French, Dan Brown en Henning Mankell. Reden genoeg dus om op de ingeslagen weg verder te gaan, en dat doet ze dan ook consequent en met nagenoeg dezelfde vlotte combinatie van ingrediënten die we terugvinden in vroeger werk. Het vaste gegeven is nog steeds de precaire positie van moderne, dynamische vrouwen, bewust van hun waarde en uitstraling, die vooralsnog moeten opboksen tegen een door mannen gerunde wereld, met als gevolg relationele spanningen die uitmonden in moord of doodslag.

Het hoofdpersonage in Close-up, de 32-jarige Margot Hijne, beantwoordt geheel aan het eerder aangehaalde cliché: ze heeft een moeilijke echtscheiding achter de rug, lijdt aan een wat gehavend zelfbeeld, maar probeert desondanks haar leven weer op de rails te zetten…Lees verder
Als Margot Heijne en haar vriend na zeven jaar uit elkaar gaan, vestigt ze zich in een flat in Den Bosch en probeert haar leven weer op de rails te krijgen. Op een korte vakantie in Londen leert ze kunstfotograaf Leon Wagner kennen die direct in haar geïnteresseerd is. Als zij ook verliefd wordt, begint een relatie die haar veel nieuwe mogelijkheden geeft. Zo geeft ze haar baan bij een meubelbedrijf op en begint ze voor zichzelf als interieuradviseur. Maar er zijn ook minpunten. Leon is dominant en wil niet praten over zijn grote liefde Edith, net als zij mollig en roodharig, die zelfmoord pleegde. En dan is er ook nog Margots ex die erg jaloers is. Een uitstekend opgebouwde, meeslepende roman. Kleine druk.

Over Esther Verhoef

Esther Verhoef ('s-Hertogenbosch, 27 september 1968) is een Nederlands schrijfster.

Biografie

Esther Verhoef (geboortenaam Verhallen) groeide op in 's-Hertogenbosch en in het nabijgelegen Rosmalen. Haar eerste publicaties verschenen in 1989 en betroffen columns in het blad Flair. Tussen 1995 en 2005 schreef ze vijftig informatieve boeken over huisdieren, waarvan er wereldwijd zo'n acht miljoen over de toonbank gingen. Haar dierenboeken zijn vertaald in ruim tachtig landen. Verhoef deed zelf grotendeels de fotografie voor haar boeken.

Bekendheid bij het grote publiek verwierf zij toen zij thrillers begon te schrijven. In 2003 debuteerde ze met de thriller Onrust, die in 2004 werd genomineerd voor de Gouden Strop en spoedig daarna vertaald in het Duits. De opvolger Onder druk werd genomineerd voor de Gouden Strop 2005. Op 22 september 2005 won Verhoef met Onder Druk in Antwerpen de Diamanten Ko…Lees verder op Wikipedia