Boek
Nederlands

Geïllustreerde kooivogels en volièrevogels encyclopedie

Esther Verhoef (auteur)
+1
Geïllustreerde kooivogels en volièrevogels encyclopedie
×
Geïllustreerde kooivogels en volièrevogels encyclopedie Geïllustreerde kooivogels en volièrevogels encyclopedie

Geïllustreerde kooivogels en volièrevogels encyclopedie

De keuzen aan kooi- en volièrevogels is enorm. Iedere vogelsoort vraag echter om een specifieke verzorging, aangepaste voeding en een geschikte huisvesting. In deze encyclopedie, een handige vraagbaak voor iedereen die zich met kooi- en volièrevogels bezig houdt, vindt u:

* Praktijkgerichte en overzichtelijke informatie over meer dan tweehonderdvijftig populaire en minder bekende kooi-
Titel
Geïllustreerde kooivogels en volièrevogels encyclopedie
Auteur
Esther Verhoef 1968-
Taal
Nederlands
Uitgever
Lisse: Rebo, 2006 | Andere uitgaves
312 p. : ill.
ISBN
90-366-1180-6 9789036611800
Plaatsingssuggestie
634.62 (SISO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 22 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Voor er toe wordt overgegaan om over specifieke verzorgingseisen van vogels te spreken, wordt er in de inleiding alvast in meer algemene zin grondige informatie gegeven over aanschaf, huisvesting, voeding, verzorging, kweken en mutaties van alle soorten vogels. Er wordt hier op deskundige wijze antwoord gegeven op o.a.: hoe maakt men een vogel tam, wat betekent een gesloten voetring, wat mag een bepaalde vogel kosten, welke temperatuur is noodzakelijk, hoe moet ik ze vervoeren, wat voor beplanting is aan te raden, hoe te kweken, welke kooien te gebruiken en welke soorten kunnen in een volière bij elkaar. Na dit ruim 60 pagina's tellende gedeelte volgt de beschrijving van meer dan 250 kooi- en volièrevogels waarin ook de geslachtskenmerken worden besproken. Alle vogels zijn in schitterende kleurenfoto's afgebeeld. Een up to date naslagwerk. Het boek heeft een uitgebreid register, belangrijke adressen in Nederland en België, een literatuuropgave en fotoverantwoording.

Over Esther Verhoef

Esther Verhoef ('s-Hertogenbosch, 27 september 1968) is een Nederlands schrijfster.

Biografie

Esther Verhoef (geboortenaam Verhallen) groeide op in 's-Hertogenbosch en in het nabijgelegen Rosmalen. Haar eerste publicaties verschenen in 1989 en betroffen columns in het blad Flair. Tussen 1995 en 2005 schreef ze vijftig informatieve boeken over huisdieren, waarvan er wereldwijd zo'n acht miljoen over de toonbank gingen. Haar dierenboeken zijn vertaald in ruim tachtig landen. Verhoef deed zelf grotendeels de fotografie voor haar boeken.

Bekendheid bij het grote publiek verwierf zij toen zij thrillers begon te schrijven. In 2003 debuteerde ze met de thriller Onrust, die in 2004 werd genomineerd voor de Gouden Strop en spoedig daarna vertaald in het Duits. De opvolger Onder druk werd genomineerd voor de Gouden Strop 2005. Op 22 september 2005 won Verhoef met Onder Druk in Antwerpen de Diamanten Ko…Lees verder op Wikipedia