Lieve mama

Esther Verhoef (auteur)
Nadat een overvaller is doodgeschoten door de vrouw des huizes neemt een echtpaar een opmerkelijk besluit.
Titel
Lieve mama
Auteur
Esther Verhoef 1968-
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Prometheus, 2019 | Andere uitgaven
373 p.
Aantekening
Als serie bij Videoland
ISBN
9789044632255 (paperback)

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

TOCH NIET ZÓ LIEF

Ralf pleegt samen met zijn vriend Brian een inbraak. Brian wordt doodgeschoten door de vrouw des huizes. In het kat-en-muisspel dat volgt, houdt zowat iedereen er een verborgen agenda op na.

De achttienjarige Ralf heeft een auto die benzine zuipt en zijn school heeft hij nooit afgemaakt. Zijn moeder zeurt over zijn toekomst en zelfs voor een baantje in de wietplantage komt hij niet in aanmerking. Ralfs vriend Brian zit met zijn neus dan weer iets te graag in de coke. De twee hebben geld nodig en plannen een inbraak in de villa van Helen en Werner. Helen werkt als verpleegkundige, Werner heeft een aantal succesvolle restaurants. Geld genoeg, hoopt Ralf, maar wanneer Brian tijdens de inbraak wordt neergeschoten door Helen, ziet de situatie er plots heel anders uit. Helen en Werner zitten opgezadeld met een lijk en Ralf moet als medeplichtige niet alleen zijn mond houden, maar ook de woeste dealer van Brian afschudden.

Terwijl Helen een oplossing zoekt voor Brians lichaam, dat door haar man vakkundig is versneden, worstelt ze met de stormen die in haar gezin met drie kinderen woeden: 'De kinderen leken van de ene op de andere dag van knuffelige elfjes met babyspek t…Lees verder

Tijdens een overval in hun huis raakt Werner gewond en schiet Helen de indringer dood. Omdat Werner illegaal aan de revolver is gekomen, besluiten ze het lijk te verbergen. Intussen is een medeplichtige van de overvaller op zoek naar zijn vriend. Deze thriller gaat over het verbergen van het lijk, de zoektocht van de medeplichtige en de problemen van Helen om haar puberende kinderen in de hand te houden. De problemen van Helen zijn wel realistisch geschreven maar de andere personages tonen weinig diepgang. Het onverwachte einde komt enigszins uit de lucht vallen. Hoewel de laatste hoofdstukken weer spannend zijn, is het verhaal niet logisch en geloofwaardig. Het blijft oppervlakkig en door het gesjouw met het lijk zou het beter een humoristisch verhaal kunnen zijn.

Over Esther Verhoef

Esther Verhoef ('s-Hertogenbosch, 27 september 1968) is een Nederlands schrijfster.

Biografie

Esther Verhoef (geboortenaam Verhallen) groeide op in 's-Hertogenbosch en in het nabijgelegen Rosmalen. Haar eerste publicaties verschenen in 1989 en betroffen columns in het blad Flair. Tussen 1995 en 2005 schreef ze vijftig informatieve boeken over huisdieren, waarvan er wereldwijd zo'n acht miljoen over de toonbank gingen. Haar dierenboeken zijn vertaald in ruim tachtig landen. Verhoef deed zelf grotendeels de fotografie voor haar boeken.

Bekendheid bij het grote publiek verwierf zij toen zij thrillers begon te schrijven. In 2003 debuteerde ze met de thriller Onrust, die in 2004 werd genomineerd voor de Gouden Strop en spoedig daarna vertaald in het Duits. De opvolger Onder druk werd genomineerd voor de Gouden Strop 2005. Op 22 september 2005 won Verhoef met Onder Druk…Lees verder op Wikipedia