De briljante detective Sherlock Holmes en zijn vriend dokter John Watson krijgen de taak koningin Victoria te beschermen tegen de kwaadaardige James Moriarty.
Titel
Holmes & Watson / written and directed by Etan Cohen
Regisseur
Etan Cohen
Naar het werk van
Arthur Conan Doyle
Acteur
Will Ferrell John C. Reilly
Taal
Engels
Parallelle titel
Holmes and Watson
Uitgever
Sony Pictures Home Entertainment, © 2018
1 dvd-video
Oorspr. opname
2018
Speelduur
86 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans, Italiaans en andere talen Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels en andere talen Gebaseerd op de personages van Arthur Conan Doyle
EAN
8712609644661

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 40 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Komische detective van Ethan Cohen (Get hard) met het bekende duo Will Ferrell en John C. Reilly, die eerder samen te zien waren in ‘Step brothers’ en ‘Talladega nights’. Detective Sherlock Holmes en zijn goede vriend, dokter John Watson, zijn te gast op een verrassingsfeestje voor koningin Victoria. Tijdens het feestje wordt een lijk gevonden in de verjaardagstaart, met een briefje dat binnen vier dagen de koningin gedood zal worden. Het briefje is getekend door Professor James Moriarty, de bekende tegenstander van Holmes. De Amerikaanse recensenten zijn kritisch en Rotten Tomatoes concludeert: ‘The lowest and vilest alleys in London do not present a more dreadful record of the adventures of Sherlock Holmes and Dr. Watson than does Holmes and Watson.’ De film was genomineerd voor zes Golden Raspberry Awards (Razzies) en kreeg er vier.

Suggesties