Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Aswoensdag

Ethan Hawke (auteur)
Tijdens een autotocht door Amerika ontdekken twee jonge mensen hoe ze tegenover elkaar, hun kersverse huwelijk en hun aankomende ouderschap staan.
Onderwerp
Liefde
Titel
Aswoensdag
Auteur
Ethan Hawke 1970-
Taal
Nederlands
Oorspr. titel
Ash Wednesday
Uitgever
Amsterdam: Anthos, 2002
271 p.
ISBN
90-414-0668-9

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Ethan Hawke (1970) brak als acteur door met zijn rol in Dead Poets Society; voor een andere rol kreeg hij een Oscar-nominatie. Als schrijver debuteerde hij met de roman 'De heetste stad'* (1997). Aswoensdag, zijn tweede roman, vertelt het verhaal van een liefde die gedoemd lijkt te mislukken, maar tegen de verdrukking in opbloeit. Nadat hij zijn vriendin Christy zwanger heeft gemaakt, verbreekt de 30-jarige Jimmy hun relatie. Door de zelfmoord van zijn vader durft hij de verantwoordelijkheid niet aan. Later vraagt hij Christy alsnog ten huwelijk. Maar ook Christy is psychisch belast en twijfelt of de onvolwassen Jimmy een goede levenspartner en vader zal zijn. Ze geeft Jimmy een kans en samen gaan ze 'on the road'. Tijdens een emotionele trip door Amerika, die vanuit beider perspectief wordt beschreven, proberen ze greep te krijgen op het verleden en op hun gevoelens voor elkaar. In een carnaval vierend New Orleans wordt hun relatie op de proef gesteld als de zwangere Christy een bloe…Lees verder

Over Ethan Hawke

CC BY 2.0 - Foto van/door Montclair Film

Ethan Green Hawke (Austin (Texas), 6 november 1970) is een Amerikaanse acteur, schrijver en filmregisseur.

Biografie

Jeugd

Hij werd geboren als zoon van James Steven Hawke en Leslie Carole Green. Hawke verhuisde op jonge leeftijd naar Princeton, New Jersey, waar hij acteerles kreeg bij het McCarter Theatre. Hij deed mee met verschillende optredens van de middelbare school.

Carrière

Op veertienjarige leeftijd debuteerde hij in de film Explorers (1985). In 1988 kreeg Hawke een rol aangeboden in Dead Poets Society. Dat werd zijn doorbraak. In 2002 is hij genomineerd voor een Academy Award voor beste bijrol in Training Day, in 2015 gebeurde dit voor Boyhood.

Hawke heeft verschillende boeken geschreven, waaronder The Hottest State (1996) en Ash Wednesday (2002), en enkele films …Lees verder op Wikipedia