Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Leidraad voor een nobel leven

Ethan Hawke (auteur), Lucie van Rooijen (vertaler)
+1
Leidraad voor een nobel leven
×
Leidraad voor een nobel leven Leidraad voor een nobel leven
Genre:
In een brief aan zijn vier kinderen legt ridder Thomas de twintig regels van het ridderschap uit, die zijn grootvader ooit aan hem heeft geleerd. Regels over vriendschap, moed, eerlijkheid en liefde. Vanaf ca. 9 jaar.
Titel
Leidraad voor een nobel leven
Auteur
Ethan Hawke 1970-
Vertaler
Lucie van Rooijen
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Rules for a knight
Uitgever
Amsterdam: Ambo|Anthos, 2016
179 p. : ill.
ISBN
9789026333750 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Handzame gids om een waarachtig leven te leiden. Het boek is gebaseerd op een document uit de riddertijd, een brief met levenslessen die een vader (voorvader van de auteur) naliet aan zijn kinderen. De auteur (de bekende acteur Ethan Hawke) heeft het toegankelijk gemaakt en aangepast aan deze tijd. De illustraties van vogels zijn gereconstrueerd en gerangschikt door zijn vrouw. In verhalende vorm bespreekt een ridder zijn leven en de lessen die hij leerde als schildknaap bij zijn grootvader en later als ridder. De taal die hij gebruikt, is gemakkelijk leesbaar en de waarden en deugden die hij zijn kinderen wil bijbrengen zijn van alle tijden. In een paar uur tijd krijgt de lezer in een goed te behappen werkje het merg van het leven voorgeschoteld. Zo bespreekt hij aan de hand van overdenkingen en anekdotes het belang van eenzaamheid, dankbaarheid, samenwerking, moed en geduld en andere regels uit de leidraad. De hoofdstukken worden voorafgegaan door een getekende vogel die de betreffe…Lees verder

Over Ethan Hawke

CC BY 2.0 - Foto van/door Montclair Film

Ethan Green Hawke (Austin (Texas), 6 november 1970) is een Amerikaanse acteur, schrijver en filmregisseur.

Biografie

Jeugd

Hij werd geboren als zoon van James Steven Hawke en Leslie Carole Green. Hawke verhuisde op jonge leeftijd naar Princeton, New Jersey, waar hij acteerles kreeg bij het McCarter Theatre. Hij deed mee met verschillende optredens van de middelbare school.

Carrière

Op veertienjarige leeftijd debuteerde hij in de film Explorers (1985). In 1988 kreeg Hawke een rol aangeboden in Dead Poets Society. Dat werd zijn doorbraak. In 2002 is hij genomineerd voor een Academy Award voor beste bijrol in Training Day, in 2015 gebeurde dit voor Boyhood.

Hawke heeft verschillende boeken geschreven, waaronder The Hottest State (1996) en Ash Wednesday (2002), en enkele films …Lees verder op Wikipedia