E-boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Leidraad voor een nobel leven

Ethan Hawke (auteur), Lucie van Rooijen (vertaler)
Leidraad voor een nobel leven is een inspirerende roman in de sfeer van De kleine prins en De alchemist. Het boek speelt zich af in de Middeleeuwen in Cornwall, waar sir Thomas aan de vooravond van een grote veldslag staat. Omdat hij voorvoelt dat hij de slag niet zal overleven, schrijft hij een brief aan zijn kinderen over twintig deugden die samen een kompas vormen voor hun reis door het leven:
Titel
Leidraad voor een nobel leven
Auteur
Ethan Hawke 1970-
Vertaler
Lucie van Rooijen
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Rules for a knight
Uitgever
[Plaats van uitgave niet vastgesteld]: Ambo/Anthos B.V., 2016
ISBN
9789026333767
CloudLibrary
3kuswg9

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Over Ethan Hawke

CC BY 2.0 - Foto van/door Montclair Film

Ethan Green Hawke (Austin (Texas), 6 november 1970) is een Amerikaanse acteur, schrijver en filmregisseur.

Biografie

Jeugd

Hij werd geboren als zoon van James Steven Hawke en Leslie Carole Green. Hawke verhuisde op jonge leeftijd naar Princeton, New Jersey, waar hij acteerles kreeg bij het McCarter Theatre. Hij deed mee met verschillende optredens van de middelbare school.

Carrière

Op veertienjarige leeftijd debuteerde hij in de film Explorers (1985). In 1988 kreeg Hawke een rol aangeboden in Dead Poets Society. Dat werd zijn doorbraak. In 2002 is hij genomineerd voor een Academy Award voor beste bijrol in Training Day, in 2015 gebeurde dit voor Boyhood.

Hawke heeft verschillende boeken geschreven, waaronder The Hottest State (1996) en Ash Wednesday (2002), en enkele films …Lees verder op Wikipedia