Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Het bloed van engelen

Eugenio Fuentes (auteur), Rikkie Degenaar (vertaler)
Een docent van de school van het 6-jarige dochtertje van een eigenaar van een computerzaak wordt met diens uit zijn bankkluisje gestolen pistool vermoord.
Titel
Het bloed van engelen
Auteur
Eugenio Fuentes
Vertaler
Rikkie Degenaar
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Spaans
Oorspr. titel
La sangre de los ángeles
Editie
1
Uitgever
Breda: De Geus, 2008
317 p.
ISBN
9789044507751 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 46 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Het bloed van engelen is al de derde misdaadroman van Eugenio Fuentes die de laatste paar jaar in het Nederlands is verschenen. Net als in Het woud (De Leeswolf 2005, p. 643) en De handen van de pianist (De Geus, 2007) wordt privédetective Ricardo Cupido ingeschakeld om een misdrijf op te lossen. In dit verhaal gaat het om een oud pistool dat door een mysterieuze persoon uit een bankkluisje is ontvreemd en waarmee een moord wordt gepleegd. De rechtmatige eigenaar, Julián Monasterio, had verzuimd de vermissing te melden bij de politie; hij had het pistool illegaal in bezit en wilde geen slapende honden wakker maken. Wanneer echter een gymleraar van de school van zijn zesjarige dochter Alba door een (vooralsnog) onbekende dader met dit wapen wordt vermoord, begint Julián zich vreselijk ongemakkelijk te voelen en roept hij de hulp in van detective Cupido ? die overigens veelal op de achtergrond blijft ? om te achterhalen wie zijn pistool heeft ontvreemd.
Fu…Lees verder
Een docent van de school van het 6-jarige dochtertje van een Spaanse eigenaar van een computerzaak wordt met diens uit zijn bankkluisje gestolen pistool vermoord. Een bevriende privédetective gaat nasporingen verrichten. Een uitstekend gecomponeerde psychologische misdaadroman, waarin meer de nadruk ligt op karakteranalyses van de diverse peronages dan op het opsporen van de misdadiger. Aardige belichting van het Spaanse onderwijssysteem. Meesterlijk plot en verrassende ontknoping. Paperback met kleine druk.