Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Het woud

Eugenio Fuentes (auteur)
Privé-detective Ricardo Cupido onderzoekt de dood van een vrouw, die door een bekende tijdens een wandeling in een natuurgebied op brute wijze is vermoord.
Titel
Het woud
Auteur
Eugenio Fuentes
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Spaans
Oorspr. titel
El interior del bosque
Uitgever
Breda: De Geus, 2007 | Andere uitgaves
352 p.
Aantekening
ed. geproduceerd voor Knack
ISBN
9789044511833

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 37 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Gloria, een Madrileense kunstenares, keert na de dood van haar vader terug naar het ouderlijk huis in het afgelegen dorp Breda, gesitueerd bij het uitgestrekte woud El Paternoster. Gloria verdwijnt op een van haar wandelingen in het woud en later wordt ze door wandelaars vermoord teruggevonden. In het woud, waarvan het eigendomsrecht betwist wordt tussen de Spaanse staat en dona Victoria, de laatste overlevende van oude adel, gebeurden af en toe wel eens meer onverklaarbare zaken en meer dan eens werden gemutileerde dieren aangetroffen. Gloria's vriend heeft weinig vertrouwen in de wijze waarop de Guardia civil het onderzoek voert, en doet een beroep op privédetective Cupido.

De speurder en diens vriend Alkalino kennen het dorp, zijn bewoners en de roddels die de ronde doen. Hardnekkige geruchten doen vermoedens rijzen dat dona Victoria en haar pleegzoon mogelijk iets te maken hebben met Gloria's dood. Een moord in het woud zou immers een domper kunnen zetten op de plannen om v…Lees verder
Privé-detective Ricardo Cupido wordt door Anglada ingeschakeld om de moord op zijn vriendin Gloria te onderzoeken. Zij is tijdens een ochtendwandeling in een natuurgebied op brute wijze vermoord en alles wijst erop dat het iemand uit haar omgeving moet zijn geweest. Cupido gaat op geheel eigen wijze te werk en krijgt onverwacht medewerking van de plaatselijke politie. Het leven van Gloria intrigeert Cupido en hij probeert dan ook de onderste steen boven te halen. Wanneer er nog een moord wordt gepleegd in hetzelfde natuurgebied en hij ontslagen wordt van zijn taken, is hij vastberaden de waarheid boven tafel te krijgen. Een spannend en intens geschreven misdaadverhaal waarin de sfeer van het land, de inwoners en de natuur geproeft kan worden. De Spaanse auteur schreef eerder nog twee misdaadromans (nog niet vertaald) waarin detective Cupido misdaden ontrafelt. Dit boek werd in Spanje bekroond met de premio Alba/Prensa Canaria 1999 en is verschenen in twaalf landen. Kleine druk.