Dvd
Engels

Westworld. Season one : the maze and Season two : the door

Evan Rachel Wood (acteur), Jeffrey Wright (acteur), Ed Harris (acteur)
Een themapark in westernstijl wordt bemand door menselijke robots die als taak hebben om de fantasieën van de bezoekers uit te laten komen. Het gaat mis wanneer de robots een eigen wil krijgen.
Titel
Westworld. Season one : the maze and Season two : the door
Acteur
Evan Rachel Wood Jeffrey Wright Ed Harris Thandiwe Newton 1972- James Marsden Anthony Hopkins 1937-
Taal
Engels
Uitgever
Warner Home Video, © 2018
6 dvd-video's
Oorspr. opname
2016-2017
Speelduur
20 x 50 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans en andere talen Ondertiteling: Nederlands, Frans, Spaans, Deens, Fins, Noors, Zweeds, Engels voor slechthorenden
EAN
5051888246276

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 2 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Seizoen 1 en 2 van een Amerikaanse sciencefictionserie die is geïnspireerd op de klassieker uit 1973 van Michael Chrichton. 'Westworld' is een themapark in westernstijl, bevolkt door robots die niet van mensen te onderscheiden zijn. Tegen betaling kunnen de bezoekers al hun fantasieën uit laten komen: paardrijden, kaartspelen in de saloon, moorden, verkrachten. De robots worden steeds weer opgelapt, maar er ontstaan problemen doordat ze zich dingen van vroeger herinneren en zich soms tegen de gasten keren. Mark Moorman (Volkskrant 16-11-'16) schrijft: '(...) de makers laveren een beetje onevenwichtig tussen onvervalste B-film-pret en soms wat zwaarwichtige filosofische kwesties over machines en mensen – waar begint de een en houdt de ander op? (...)'. Hij vindt Evan Rachel Wood en Thandie Newton 'indrukwekkend' in een serie 'die de gedroomde opvolger van Game of Thrones bij HBO kan worden.' De serie won vijf Emmy Awards en kreeg veel andere prijzen en nominaties.

Over Evan Rachel Wood

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Gage Skidmore

Evan Rachel Wood (Raleigh (North Carolina), 7 september 1987) is een Amerikaanse actrice. Ze werd op het Filmfestival van Cannes 2007 uitgeroepen tot vrouwelijke revelatie van het jaar. Wood werd in zowel 2004 (voor haar hoofdrol in de dramafilm Thirteen) als 2012 (voor haar bijrol in de miniserie Mildred Pierce) genomineerd voor een Golden Globe. Voor Mildred Pierce werd Wood ook genomineerd voor onder meer een Primetime Emmy Award.

Biografie

Wood is de dochter van acteur Ira David Wood III (1947) en actrice Sara Lynn Moore (1958). Ze heeft twee oudere broers: Dana en acteur Ira David Wood IV (1984).

In 1994 deed Wood auditie voor de rol die Kirsten Dunst uiteindelijk speelde in Interview with the Vampire. Toch verscheen ze datzelfde jaar zelf ook in haar eerste filmrollen, zij het in televisiefilms. Wood kreeg op haar tiende voor het eerst een hoofdrol, in Digging to China. Dat jaar sp…Lees verder op Wikipedia

Suggesties